Koulu alkaa! - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Koulu alkaa!

Tuula Kallioniemi: Karoliina ja lentävä reppu

Kukkarokylän alakoulun ensimmäisellä B-luokalla on monta Karoliinan päiväkotikaveria, mutta myös uusia tuttavuuksia. Vilkkaalle Karoliinalle jo pelkkä pulpetissa istuminen käy työstä, ja puhetta pulppuaa tauotta niin, ettei viittaaminen ehdi käydä mielessä. Opettajalle valkenee pian, millainen lukuvuosi hänellä on edessään, kun Karoliina löytyy matematiikan tunnilla piilosta vihkokaapista, ihan vain vakaumuksensa vuoksi...

Saatavuus

 

Jyrki Kiiskinen: Jänis ja Vanki koulunpenkillä

Pesukarhulla herää tiedonjano. Se päättää ottaa asioista selvää ja mennä kouluun. Jänis lähtee pelastamaan ystäväänsä opettajien kynsistä, mutta päätyy itsekin koulunpenkille. Ja siitähän vasta soppa syntyy! Jänis on levoton sielu eikä malttaisi millään pysyä pulpetissaan. Viittaamaan opettelu ottaa myös koville, Jänis kun on tottunut avaamaan suunsa silloin kun sillä on sanottavaa. 

Saatavuus

 

Tuula Korolainen: Kuono kohti koulua

Metsän hiirien koulu on alkamassa, ja ensimmäisenä aamuna pikkuhiiret lähtevät opintielle viikset jännityksestä väristen. Oppiikohan koulussa lukemaan tai virkkaamaan kaulaliinan? Myös uudet kaverit ja uusi opettaja kiinnostavat, mutta eräästä hiirestä koko koulu on turhaa, sillä se aikoo huippu-urheilijaksi. Koulupäivän päätyttyä kaikki huomaavat oppineensa jotain uutta.

Saatavuus

 

Osmo Leivo: Koira joka meni kouluun

Niki on ihan tavallinen koira, kunnes eräänä päivänä se saa Kouluvirastolta kutsun aloittaa ensimmäinen luokka. Niki ja sen perhe ovat kerrassaan hämillään, ja Niki suunnittelee jo karkaamistakin oppivelvollisuuden välttääkseen. Miten sujuu koiralta koulu ja pääseekö se koskaan takaisin viettämään leppoisia koiranpäiviä?

Saatavuus

 

Sinikka Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Heinähattu on aloittanut koulun, ja Vilttitossua harmittaa, kun hän kuulee koululaisten tulevasta onkiretkestä. Vilttitossu huijaa Heinähatun luulemaan retken peruuntuneen ja liittyykin itse koululaisten joukkoon Heinähattua esittäen. Mutta mitä tapahtuu, kun Heinähattu pääsee selville juonesta ja yhtäkkiä retkellä onkin kaksi Heinähattua?

Saatavuus

 

Pirkko-Liisa Perttula: Kummitusperhe Kammoset koulutiellä

Onnisten talossa asuva kummitusperhe Kammoset on jo yli vuoden verran osallistunut ihmisperheen arkeen ja juhlaan. Nyt on Turo Kammosen vuoro aloittaa koulu, ja häntä jännittää hirveästi. Isoveli Kalle neuvoo: maleksi käytävillä, häiritse opetusta ja jätä kotitehtävät tekemättä. Osaako kiltti Kalle käyttäytyä niin kammottavan huonosti kuin kummituskoulussa vaaditaan?

Saatavuus

 

Johanna Venho: Otto loikkaa ojan yli: kertomus koulun alkamisesta

Oton elämään on tulossa suuri muutos: hän lähtee kouluun. Mielessä liikkuvat vielä mennyt kesä ja sen leikit. Toisaalta jännittää, löytyykö koulusta kavereita. Entä pysyykö kirjavasiipinen uniperhonen tallessa koulurepun taskussa? Otto loikkaa ojan yli kertoo varhaislapsuuden rajan ylittämisestä, muutoksesta ja uuden alkamisesta. 

Saatavuus

 

Leena Virtanen: Xing ja sukulaiset

Pienenä Xing-tyttö muutti Kiinasta Suomeen ja sai omat vanhemmat. Nyt Xingin on aika aloittaa koulu. Se on Xingin mielestä ihanaa, mutta kun koulussa pitäisi kertoa sukulaisistaan, ei tehtävä olekaan helppo. Xingin tarina kun on erilainen kuin muilla. Kotona riittää kysymyksiä: Olenko minä samannäköinen kuin Kiina-äiti? Onko minulla sukulaisia Kiinassa? Äiti ja isä vastaavat parhaansa mukaan.

Saatavuus

OUTI-verkkokirjasto