Kuuntele musiikkia - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


 

Pohjoista musiikkia
Juntunen
Nuottikirjasto
Naxos

Kuuntele musiikkia

Pääkirjaston musiikkiosastolla itsepalvelu-CD-soitin. Ryhmäkuuntelupaikkoja, joihin voidaan kytkeä soimaan sama CD on neljä. 

Osaston asiakastyöasemalla voi kuunnella musiikkia verkosta. Musiikkiosaston studiohuoneen kuuntelusoitin toistaa CD-, SACD- ja DVD-audio-levyjä. Studiossa voi kuunnella myös vinyylilevyjä ja C-kasetteja. Varaukset voi tehdä Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Aikoja voi varata myös kirjastoista.

CD-levyjä voi kuunnella myös Haukiputaan, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Koskelan ja Oulunsalon kirjastoissa.

Kuuntele verkossa klassista musiikkia ja jazzia Oulun kaupunginkirjastolla on Naxos Music Library suoratoisto-musiikinkuuntelupalvelu. Se sisältää 125 000 cd-levyn verran klassista musiikkia, mm. arvostettujen Alba, BIS, Chandos, Harmonia Mundi, Ondine, Sony Classics, Warner Classics ja Virgin Classics -levymerkkien tuotannon.
 
Naxos Music Libraryn jazzmusiikin streamingpalvelu sisältää n. 15 000 cd-levyn verran musiikkia tärkeiltä levymerkeiltä (Blue Note, Fantasy, Warner, Enja, ACT) sekä lukuisilta pikkujulkaisijoilta.  

Molempiin palveluihin kirjaudutaan Oulun kaupunginkirjaston kirjastokorttitunnuksella. Yhtäaikaisia käyttäjiä voi olla viisi. Kuuntelukerran maksimipituus on kaksi tuntia. Kirjaudu klassisen musiikin kuunteluun tästä ja jazziin tästä

Palvelu toimii sujuvimmin Chrome-, Internet Explorer- ja Safari-ohjelmilla. Se on käytettävissä sellaisenaan mobiililaitteissa. Erillinen sovellus on haluttaessa saatavissa Android- ja iOS-mobiililaitteille. 
 
Haku toimii englannin kielellä eli ä-kirjaimen tilalle täytyy kirjoittaa a ja ö:n tilalle o. Kuuntelun jälkeen tulee kirjautua ulos log out -painikkeella, jotta vapauttaa linjan seuraavalle kuuntelijalle.