Laitteet - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjastojen laitteita

 

Käytä kirjastossa


Kopiokone pääkirjastossa lehtisalissa ja musiikkiosastolla sekä useimmissa lähikirjastoissa.

Asiakastietokoneita tulostusmahdollisuudella kaikissa kirjastoissa. Asiakastietokoneen voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Asiakirjaskanneri pääkirjaston lehtisalissa ja musiikkiosastolla. Skannerin voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä. Skanneri on myös Jäälin, Kaijonharjun ja Kiimingin kirjastoissa.

Diakuva- ja filminegatiiviskanneri pääkirjaston musiikkiosastolla. Skannerin voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Digitointilaitteet ääni- ja kuvatallenteiden digitointiin pääkirjaston musiikkiosastolla. Laitteet voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Mikrofilmien lukulaitteet ja skanneri pääkirjaston opintosali Kässyssä. Tiedostoja voi tallentaa muistitikulle ja tulostaa. Skanneri on mahdollista kytkeä omaan kannettavaan tietokoneeseen. Laitteet voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

 

Äänitteiden kuuntelua ja elokuvien katselua varten

CD-soittimet pääkirjaston musiikkiosastolla ja lasten ja nuorten osastolla sekä Jäälin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Koskelan, Oulunsalon ja Yli-Iin kirjastoissa.

DVD-soitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa ja Kiimingin kirjastossa. Musiikkiosaston studion voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Kasettisoittimet pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla ja musiikkiosastolla sekä Karjasillan, Kiimingin, Koskelan ja Maikkulan kirjastoissa.

Levysoitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa ja Karjasillan kirjastossa. Musiikkiosaston studion voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Televisio pääkirjaston lehtisalissa ja Kiimingin kirjastossa.

VHS-videokasettisoitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa ja Kiimingin kirjastossa. Musiikkiosaston studion voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.


Musisointiin

Digitaalipiano pääkirjaston musiikkiosaston studiossa. Musiikkiosaston studion voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

 

Muita laitteita ja pelejä

Pelikonsoli pääkirjaston musiikkiosaston studiossa sekä Kaijonharjun, Kastellin, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoissa. Pelitilan voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

Lautapelejä on pelattavana useassa kirjastossa.

Lukupyörää voi polkea Kastellin, Kiimingin, Oulunsalon ja Ritaharjun kirjastoissa.

Ompelukonetta ja saumuria on mahdollista käyttää Karjasillan kirjastossa kirjastokortilla. Koneet voi varata käyttöönsä Varaamossa kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla tai kirjastossa paikan päällä.

 

Lainaa kotiin

Soittimia, liikuntavälineitä ja lautapelejä ei voi varata.


Soittimia

Ukulele ja cajon lainattavissa pääkirjaston musiikkiosastolta ja Karjasillan kirjastosta.


Liikuntavälineitä

Kävelysauvoja, tasapainolauta, kahvakuulia ja lumikenkiä Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainioin, Kiimingin, Oulunsalon, Ritaharjun, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastossa.


Pelejä

Konsolipelejä PlayStation 2-, PlayStation 3-, PlayStation 4-, Nintendo Wii-, Nintendo Wii U- ja Xbox 360 -pelikonsoleille.