Lehdet - Kirjasto - Oulun kaupunki

Lehdet

Painetut lehdet kirjastossa

Vuonna 2015 Oulun kaupunginkirjastoon tulee n. 110 eri sanomalehteä ja n. 780 aikakauslehteä. Ulkomaisia lehtiä tulee 14 maasta 16 eri kielellä.

Pääkirjaston lehtisalissa voi lukea uusimpia aikakauslehtiä ja sanomalehtiä. Sanomalehtien säilytysajat ovat 1-3 kuukautta. Myös lähikirjastoihin tulee sanomalehtiä. Sanomalehtiä ei saa kotiin lainaksi. 

Lasten ja nuorten osastolla sekä lähikirjastoissa voi lukea aikakauslehtien uusimmat numerot.

Uusinta edellisiä aikakauslehtiä voi lainata pääkirjaston lehtisalista, lasten ja nuorten osastolta sekä lähikirjastoista.


Lehtihaku

OUTI-verkkokirjaston haulla selviää, mitä lehtiä kirjastoissa on. OUTI-verkkokirjaston kautta voi varata aikakauslehtien irtonumeroita. Ohje lehtien varaamiseen tässä linkissä.

Lisäksi saatavilla on luettelo vuonna 2017 kirjastoon tulevista aikakauslehdistä ja sanomalehdistä (PDF-muodossa). Luettelo päivitetään kerran vuodessa.

Lehtiä verkossa
 

Mikrofilmatut sanomalehdet

Osa vanhoista sanomalehdistä on tallennettu mikrofilmeille. Asiakkaat voivat lukea mikrofilmattuja sanomalehtiä opintosali Kässyssä pääkirjaston kolmannessa kerroksessa. Sieltä niitä voi myös lainata.

Käytössä on mikrofilmien lukulaite ja mikrofilmiskanneri, jolla pystyy tallentamaan tietoja omalle muistitikulle. Mikrofilmattujen sanomalehtien sivuja voi myös tulostaa maksua vastaan.