Lue omalla vastuulla - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Lue omalla vastuulla
 

Rohas, Eeva: Keltaiset tyypit

Keltaiset tyypit on esikoisnovellikokoelma, joka sisältää kahdeksan kertomusta rikkinäisistä ihmisistä. Maailma on kylmä, mutta jossain on aina lämmin kohta jota kohti on pyrittävä keinolla millä hyvänsä.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta


 

Kwok, Jean: Käännöksiä

Osin omaelämäkerrallinen esikoisromaani ja kasvukertomus Kimberlystä, joka muuttaa pikkutyttönä Kiinasta New Yorkin slummeihin. Jo varhain tyttö ymmärtää, että opiskelu on ainoa tie ulos köyhyydestä. Kimberly joutuu tekemään kipeitä valintoja päästäkseen päämääräänsä.

Saatavuus
 

Høeg, Peter: Norsunhoitajien lapset

Pappilan Peter on 14-vuotias ja suurten filosofisten kysymysten äärellä. Apuna hengellisessä etsinnässä on luonnonvoimaan verrattava isosisko Tilte, tähtiin tuijotteleva isoveli Hans ja huippuälykäs kettuterrieri Basker. Kun neuvokkaiden sisarusten vanhemmat katoavat, alkaa hengästyttävän riemukas ja syvällinen veijaritarina.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Duncan, Hal: Pako helvetistä!

Palkkatappaja Seven, prostituoitu Belle, homoseksuaali Matthew ja maankiertäjä Eli ovat kuolleet ja heräävät lautalla matkalla Helvettiin. Paikka osoittautuu keskitysleiriä muistuttavaksi kaupungiksi, jota hallitsee arkkienkeli Gabriel apunaan media ja sadistiset apurinsa. Nelikko nousee kapinaan, eikä suostu nielemään kohtaloaan.

Saatavuus
 

Gluhovski, Dmitri: Metro 2034

Ydinsota on tuhonnut maailman. Ihmiset ovat paenneet metrotunneleihin, joissa he käyvät jokapäiväistä selviytymistaisteluaan. Panoksina ovat valta, sähkö ja ruoka. Tällä kertaa metrossa leviää tarttuva sairaus, jonka taistelija Hunter yrittää tuhota. Aiemmin ilmestyneen Metro 2033 itsenäinen jatko-osa.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Murakami, Haruki: Kafka rannalla

15-vuotias tokiolaispoika Kafka Tamura karkaa kotoaan paetakseen isän ennustusta. Kafka löytää turvapaikan kirjastosta, jossa tutustuu neiti Saekiin ja Oshimaan. Unenomaisiin tapahtumiin kietoutuvat myös kissoja ymmärtävän Nakatan ja kissantappaja Johnnie Walkerin kohtalot. Myyttinen teos itsensä löytämisestä ja mielikuvituksen voimasta.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Rice, Anne: Veren vangit

Veren vangit on 10-osaisen vampyyrikronikan ensimmäinen teos (Interview with the vampire, 1976). Tarina alkaa 1700-luvun New Orleansista, jossa nuori plantaasinperijä Louis kohtaa vampyyrin nimeltään Lestat. Sarjasta on suomennettu teokset Vampyyri Lestat ja Kadotettujen kuningatar.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta

 

Berman, Sabina: Nainen joka sukelsi maailman sydämeen

Standardi-ihmisten maailma tuottaa vaikeuksia Karenille, sillä hän on neiti Kyvyiltään erilainen, idiot savant. Olen, siis (kovasti ponnistellen) ajattelen, Karen tuumii. Laiminlyödyn Karenin elämä muuttuu, kun täti Isabelle ottaa johtaakseen suvun tonnikalajalostamon. Lämminhenkinen esikoisromaani erilaisuudesta ja merten suojelusta.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, toukokuu 2012

OUTI-verkkokirjasto