Miesten viikon vinkit - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Miesten viikon vinkit

Luettavaa ja kuunnteltavaa kaikenlaisille miehille. Poimi näiltä sivuilta kiinnostavimmat vinkit! Klikkaa otsikosta ja pääset katsomaan kaikki aihepiiristä kerätyt vinkit.

Musiikkivinkkejä moninaisille miehille

Ola Salo: Wilderness (2015)

Ruotsalaisen The Ark -yhtyeen keulakuva Ola Salo on tullut tutuksi näyttävästä esiintymistyylistään ja suorista lausunnoistaan. The Ark pani pillit pussiin vuonna 2011 ja avoimesti biseksuaali Salo julkaisi soolodebyyttinsä vuonna 2015, parinkymmenen vuoden musisoinnin jälkeen. Salon soolodebyytti Wilderness sisältää glamia, musikaalivivahteita ja suuria tunteita. The Arkin tyyliin Salo viljelee biiseissään helposti tarttuvia kertosäkeitä. Pikanttina lisänä levyllä soivat taajaan käytetyt kuorot.

Saatavuus
 

Kalassa ja eräretkellä

Lars Monsen: Pohjoiskalotti 365: eräseikkailuja Pohjolassa

Pohjoismaiden tunnetuin eräelämän asiantuntija Lars Monsen kuvaa kirjassaan kahdeksaa tekemäänsä retkeä Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoisissa erämaissa. Jokainen matka alkaa karttaesittelyllä.  Monsen kertoo paitsi omasta yksinäisestä vaeltamisestaan, myös alueiden historiasta ja matkan varrella kohtaamistaan ihmisistä. Kirjasta on tehty myös suosittu televisiosarja Vuosi Pohjoiskalotilla.

Saatavuus
 

Isäksi kasvamassa - Tietoa ja tarinoita isyydestä

Jari Sinkkonen: Isäksi ensi kertaa

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen on kirjoittanut useita kirjoja lapsista ja lapsuudesta, mutta tässä kirjassa keskitytään isyyteen. Teosta varten on haastateltu 26-45 -vuotiaita miehiä ennen ja jälkeen isäksi tulon.  Nämä haastattelut luovat pohjan teokselle ja antavat teoriaosioille totuuspohjaa. Isäksi ensi kertaa keskittyy isyyden psykologiseen puoleen eli muutoksiin, joita mies kokee tullessaan isäksi. Sinkkonen kirjoittaa myös parisuhteesta ja laittaa haastattelemansa miehet pohtimaan omaa isäsuhdettaan. Teos auttaakin isäksi tulevaa pohtimaan, millaiseksi isäksi haluaa tulla ja mitkä asiat omaan isyyteen vaikuttavat.

Saatavuus
 

Lapsettomuus koskettaa - Tietoa ja tarinoita lapsettomuudesta

Laura Isotalo (toim.): Lapsettoman paikka

Lapsettomien yhdistyksen julkaisema runokokoelma sisältää enimmäkseen Simpukan jäsenten kirjoittamia runoja, mutta mukana on myös ammattikirjoittajien runoja ja Mariskan ja Samuli Putron laulutekstejä. Runojen puhujat tietävät aidosti, mitä lapsettomuus on, ja ovat purkaneet tuntojaan paperille runojen muodossa. Yhteistä kaikille runoille on, että niistä välittyy aito tunne. Teoksen lopussa on tietoa kirjoittajista ja Simpukka-yhdistyksestä.

Saatavuus
 

Sotakirjallisuutta

Pekka Jaatinen: Kalpeat sotilaat

Jatkosodassa jalkansa menettänyt Lenne ja vakavan päävamman saanut Asser jäävät huomaamattaan koukkuun vammojensa hoidossa käytettyihin lääkkeisiin. Heroiini tuo nopean helpotuksen sekä fyysiseen että henkiseen kipuun. Kukaan ei tunnu piittaavan etenkään Asserista, jonka ulkopuolisuutta vasten peilautuvat yhteiskunnan todelliset arvot ja olemus.

Saatavuus
 

Sateenkaarikirjallisuutta

Robert Aldrich (toim.): Rakkaus samaan sukupuoleen : Homoseksuaalisuuden historia

Kaikkina aikoina ja kaikkialla maailmassa on ollut miehiä ja naisia, jotka ovat tunteneet emotionaalista ja fyysistä vetoa samaa sukupuolta oleviin. Teos kokoaa yhteen viimeisten 30 vuoden aikana tehtyjen tutkimusten tulokset ja luo homoseksuaalisuuden historiasta monipuolisen kuvan. Teos sisältää paljon kuvia ja  viittauksia kirjallisuuteen. Se on hyvin perusteellinen ja laaja esitys homoseksuaalisuuden historiasta.

Saatavuus
 

Sateenkaarikirjoja

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogia

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian osat Rakkaus,      Sairaus ja Kuolema kertovat, miten aids tuli Ruotsin homopiireihin 1980-luvulla. Sarjassa seurataan Benjaminin ja Rasmuksen rakkaustarinaa sekä heidän homomiehistä koostuvaa lähipiiriään. Toisessa osassa rakkautta alkaa varjostaa homopiireissä leviävä sairaus ja kolmannessa osassa tarina päättyy nimensä mukaisesti kuolemaan. Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin on alun perin julkaistu televisiossa minisarjana.

Saatavuus