Nuorten kirjapassi 2.0 - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Nuorten kirjapassi 2.0

Toisessa nuorten kirjapassissa on nuortenkirjoja yli 13-vuotiaille. Passeja saat kaikista kirjastoista. Passin palautusaika on päättynyt. Passin palauttaneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia kirjakauppaan.

Saatavuuslinkkien kautta näet, missä kirjastoissa kirjoja on saatavana. Voit myös varata niitä ja noutaa kirjat valitsemastasi kirjastosta. Nuortenkirjojen varaaminen on maksutonta.
 

Timothée de Fombelle: Tobi Lolness

Millin mittainen Tobi asuu suuressa tammessa. Hänen tiedemies-isänsä tekee keksinnön, joka mullistaisi tammen energian tuotannon, mutta aiheuttaisi samalla suurta tuhoa puulle ja sen kansalle. Isä kieltäytyy paljastamasta keksintöä ja perhe karkotetaan alaoksien villiin maailmaan, jossa onneksi asuu myös ihana Elisha. Lopulta perheelle langetetaan kuolemantuomio ja Tobin on jälleen paettava vainoojat kintereillään.

Saatavuus
 

Michelle Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinua

Herättyään yllättäen sairaalasta Noa pakenee ja tarvitsee apua selvittääkseen leikkausarpensa arvoituksen. Samoihin aikoihin Peterin tietokone viedään hänen tutkittuaan isänsä salaperäisiä tiedostoja. Kun Noa ja Peter kohtaavat maanalaisen hakkeriyhteisön kautta, vaikuttaa siltä, että molemmat ovat sohaisseet samaa ampiaispesää...

Saatavuus
 

Neil Gaiman: Hautausmaan poika

Pienen pojan perhe murhataan julmasti, ja henkiin jäänyt taapero pakenee veitsimiestä hautausmaalle. Kasvattamiseen osallistuu koko hautausmaan väki, nimeksi annetaan Ei-Kukaan "Eikku" Owens, ja hänet ylennetään kunniakuolleeksi. Hautausmaa on Eikun turva, mutta ulkopuolella uhkaa vaara, sillä häntä jahdataan edelleen. Auttavatko aavemaailman opit Eikkua selviytymään elävien keskellä?

Saatavuus
 

Antti Halme: Metalliveljet ja megabeibit

Ville ja Harri ovat hevimusiikista pitävät kaverukset, joille sattuu ja tapahtuu. Heillä on suunnitelmissa suuri hevibändihanke, mutta siitä ei tulekaan mitään. Sen sijaan pojat alkavat toteuttaa Villen hulluja ja vaarallisia ideoita videoiksi. Ville näkee jo itsensä Renny Harlinina, hänet kun on selvästi luotu isompia kuvioita varten. Tähtinäyttelijänä toimii Harri, jäbä, jolla on tarpeeksi pokkaa.

Saatavuus
 

Kirsti Kuronen: Paha puuska

Runon muotoon kerrottu tarina kasiluokkalaisesta Hillasta, jonka elämä järkkyy syksyn ensimmäisen koulupäivän jälkeen. Joku seiskaluokkalainen poika on jäänyt junan alle – eihän vain…? Mutta totta se on, se on pikkuveli Lauri. Hillan ja äidin pohdinnoista huolimatta yhtään järkevää syytä ei löydy. Ei sitä kyllä edes tarvita. Riittää, kun sattuu tulemaan paha puuska.

Saatavuus
 

Salla Simukka:
Jäljellä
Toisaalla

Jäljellä on salaperäinen tarina tulevaisuuden maailmasta, jossa tavallisuus ei ole mitään. Emmin eteen vyöryy suuria kysymyksiä: Mitä on tapahtunut? Kehen voi luottaa? Kirjakertoo yksinäisyydestä, joka on mahdollista murtaa, ja rohkeudesta, joka löytyy pinnan alta.

Toisaalla on edellisen hieno pari, palapelin täydentävä pala ja ratkaisun avain. Se on hurja visio siitä, millaiseksi maailma voi vielä kehittyä. Se avaa Jäljellä-kirjan salaisuudet ja näyttää tapahtumat toisesta näkökulmasta.

Jäljellä - Saatavuus

Toisaalla - Saatavuus
 


Tiitu Takalo: Tuuli ja myrsky

He ovat kyllästyneet olemaan uhreja. He ovat saaneet tarpeekseen. He kieltäytyvät olemasta niitä, joiden ulkonäköä arvostellaan, joita mitätöidään, pahoinpidellään ja raiskataan. He vaativat kunnioitusta. He lyövät takaisin, jos heitä lyödään. He iskevät takaisin. Voimallinen sarjakuva nuorista naisista.

Saatavuus
 

Kate Thompson: Yön eläjä

Bobby on 14-vuotias rikollisen alku. Hänen äitinsä haluaa pojan pois huonojen vaikutteiden pauloista ja muuttaa perheensä kanssa Dublinista maaseudulle. He asettuvat taloon, jonka aiempi asukas on mystisesti kadonnut. Myös talossa ennen muinoin asunut lapsi on hävinnyt jäljettömiin. Bobby ei kuitenkaan välitä, hän tahtoo vain karata kaupunkiin. Mutta pian hänkin tajuaa, että talossa tapahtuu jotakin hyvin outoa.

Saatavuus
 


Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, huhtikuu 2015
 

OUTI-verkkokirjasto