OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Omppu-kokoelma


Lue, kuuntele ja katsele! 

Omppu-kokoelmassa on helppolukuisia kirjoja lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Kokoelman kirjoihin voi tutustua moniaistisesti eli niitä voi lukea, katsella, kuunnella ja tunnustella.

Kirjoja voi lukea kuka tahansa, mutta erityisen hyvin Omppu sopii esimerkiksi lapsille ja nuorille, joilla on lukivaikeuksia. Kirjat sopivat myös kielenkehityksen tueksi mm. suomen kieltä opiskeleville.

Omppu-kokoelmaan kuuluu esimerkiksi:

  • kuvakirjoja
  • koskettelukirjoja   
  • äänikirjoja
  • pistekirjoja
  • selkokielisiä kirjoja

Omppu-kokoelma on Oulun pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla (2.krs).


Omppu-kassit ja Omppu-paketit

Omppu-kasseissa on pehmoleluja sekä kuvakirjoja ja palapelejä tutuista satuhahmoista, kuten Muumeista, Peppi Pitkätossusta ja Myyrästä. Kassit sopivat erityisesti lapsille.

Omppu-paketeissa on kirjan lisäksi samasta tarinasta tehty äänikirja, elokuva, sarjakuva tai helppolukuinen kirja. Paketteja on kaikenikäisille.

 

Kirjallisuusdiplomit

S2 eli suomi toisena kielenä -oppilaiden kirjallisuusdiplomi innostaa lukemaan! S2-diplomille on omat suoritusohjeet, diplomivihkot ja kirjalista. Lisätietoa S2-diplomista.

Omppu-kirjallisuusdiplomi on tarkoitettu oppilaille, joilla on lukivaikeuksia tai kielihäiriöitä. Lisätietoa Omppu-diplomista.


Omppu-kokoelman tausta

Omppu-kokoelma on perustettu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston hankkeessa. Sitä rahoittivat opetus-  ja kulttuuriministeriö ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Tärkeä yhteistyökumppani kokoelman luomisessa on ollut Celia-kirjasto. Ompun esikuva on ruotsalainen Äppelhyllan,
www.appelhyllan.se

Lisätietoja hankkeesta Kirjastot.fi:n hankesivustolla.

Omppu-hankkeen loppuraportti

Linkkinurkka lapsille

Vinkkejä kotiin ja kouluun