On the Road - matkalla - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

On the Road - matkalla - kirjavinkkejä kulkijoille
 

John Steinbeck: Matka Charleyn kanssa

Kirjailija John Steinbeck ajoi matkailu- autollaan 1960-luvun alussa Amerikan mantereen halki sinisen villakoiransa Charleyn kanssa. Teoksen alanimeke, Amerikkaa etsimässä, kuvaa miehen ja koiran matkaa varsin osuvasti. He eivät vieraile turistikahviloissa tai katsele matkailunähtävyyksiä, vaan antavat tien kuljettaa ja tutustuvat matkalla tapaamiinsa ihmisiin.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Mika Waltari: Lähdin Istanbuliin

Historiallisten suurromaaniensa uuvutta- ma Mika Waltari muistaa välähdyksen- omaisesti nuoruutensa matkan Istanbuliin ja päättää tutustua kaupunkiin uudelleen. Istanbulin ohella Waltari matkustaa myös Ranskassa, Italiassa ja Sveitsissä. Kuva- ukset eri maiden oloista juuri sotien jäl- keen tutustuttavat lukijan uudelleen syn- tymässä olevaan Eurooppaan.

Saatavuus


 

J. R. R. Tolkien: Hobitti - eli sinne ja takaisin

Pikkuruinen herrasmieshobitti elää tyyty-väisenä viihtyisässä kodissaan. Huonoksi onnekseen hän törmää Gandalf-velhoon, joka saa hänet mukaansa vaaralliselle retkelle yhdessä kolmentoista kääpiön kanssa. Seurue kulkee hyvin vaihtelevassa maastossa ja välillä eriskummallisilla kulkuvälineillä. Jännittäviä tilanteita riittää kuten kaikissa hyvissä seikkailuissa.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Hunter S. Thompson:
Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa


Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa kuvaa huu- mehuuruista kaahausta ensin kaupunkiin ja sen jälkeen hillitöntä sekoilua. Mukana reissussa on asianajaja, josta on ehdotto- masti enemmän haittaa kuin hyötyä. Ret- ken tarkoituksena on kirjoittaa lehtijuttu, mutta jutun idea katoaa tapahtumien kaaokseen. Kirjaa ei voi käyttää sellaise- naan Las Vegasin matkaoppaana.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis

Romanialainen Vatanescu saapuu Suo- meen tienatakseen pojalleen nappula- kengät. Kylmä ja synkkä maa kohtelee kaltoin, ainoan ystävän mies saa helsin- kiläisestä citykanista. Yhdessä he matkaavat Lappiin marjanpoimijoiksi. Kerjäläinen ja jänis on Kyrön kunnian- osoitus Arto Paasilinnalle. 

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

J. A. Mäki: Hermolomamatka

Valtte Railo herää bussipysäkiltä muista- matta lainkaan, mihin oli matkalla. Hän nousee urhoollisesti linja-auton kyytiin ja ottaa selvää, minne matka vie. Oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen laulajana tun- netun J. A. Mäen ensimmäinen kokopitkä sarjakuva on karua ja hauskaa luettavaa. Se sopii hyvin pohjoissuomalaiseen mielenmaisemaan.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Ewan McGregor & Charley Boorman:
Halki Euroopan ja Afrikan


Matkattuaan moottoripyörällä maapallon ympäri leveyssuunnassa, päättivät näyttelijät Ewan McGregor ja Charley Boorman tehdä matkan myös pituuspii- rejä myöten. Matkan aloituspisteeksi valikoitui Skotlanti ja pääteasemaksi Afri- kan eteläkärki. Vuoropuhelunomaiseen muotoon kirjoitettu matkakuvaus paljas- taa miesten kokemukset myös pintaa syvemmältä, eikä teos jää pelkäksi maisemien ihasteluksi.

Saatavuus
 

Frances Mayes: Vaellusvuosi

"Mitä jos ei mentäisikään kotiin, mitä jos vain matkusteltaisiin?" Frances Mayes esittää kysymyksensä miehelleen täysin spontaanisti, mutta huomaa vuoden kuluttua sen johtaneen heidät tutustu- maan eri maihin ympäri Eurooppaa. Tu- tuiksi tulevat Espanja, Portugali, Kreikka, Turkki ja monet muut Välimeren maat.

Saatavuus
 

Rosa Liksom: Hytti nro 6

Hytti nro 6:ssa matkustavat suomalainen opiskelijatyttö ja venäläinen keski-ikäinen mies, joka puhuu törkeyksiä ja juopotte- lee. Ohi vilisevät suuren ja mahtavan Neuvostoliiton rähjäiset kylät ja kitu- kasvuinen, mutta jylhyydessään kaunis taiga. Välillä juna pysähtyy ja lukijalle avautuu sipulin- ja vodkantuoksuinen todellisuus, jonka Liksom on kietonut seesteiseen melankoliaan.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Antti Tuuri: Matkoilla Euroopassa

Köln, Basel, Rooma, Venetsia, Pariisi. Lentokoneista tarpeekseen saanut Antti Tuuri laivailee ja junailee vaimonsa (ensin Pirkko, sitten Merja) kanssa Euroopan maissa. Etenkin Saksan hän tuntee hyvin jo nuoruusvuosiltaan. Useimmat kertomukset ovat keski-ikäisen ja -luokkaisen hyväntuulisia: syödään hyvin, otetaan rennosti ja muistellaan menneitä.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, toukokuu 2012

OUTI-verkkokirjasto