Oulun Kirjapassi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Oulun Kirjapassi

Lue itsesi oululaiskirjallisuuden tuntijaksi.

Oulun Kirjapassiin on valittu 2000-luvulla ilmestyneitä, Oulussa asuvien tai täältä kotoisin olevien kirjailijoiden teoksia.

Katso myös Nuorten kirjapassi ja lasten Lukuhöperö-passi.
 

Mirjami Hietala: Isoveli

Perheessä on eletty kuin siihen kuuluisi vain kolme tytärtä. Äidin kuoltua tilanne muuttuu. Miten sisaren tulisi lähestyä 51-vuotiasta, sokeaa ja kehitysvammaista isoveljeään? Miltä äidistä on tuntunut esikoisensa kanssa? Isoveli on avoin ja koskettava tarina aikuisiällä ensi kertaa kohtaavista sisaruksista ja sisarusrakkauden löytämisestä.

Saatavuus
 

 
Ari Paulow: Surmankarin vangit

Kesäloman alkaessa 14-vuotiaat kaverukset Samppa, Make ja Anssi sekä Anssin 11-vuotias sisko lähtevät talkootyöhön Maken perheen mökille. Mökillä odottaa yllätys: Maken tutkijaisä on kadonnut. Viisikkotyylisessä nuorten seikkailussa kansainvälinen gangsteriliiga havittelee Maken isän tutkimustuloksia Perämeren saaristossa.

Saatavuus
 

Ville Ranta: Kyllä eikä ei

Rannan ruuduttomat kuvat herättävät eloon 1800-luvun Oulun. Tarinaa leimaa pohjoinen ahdistus ja synnintunto. Herännäisyys valtaa alaa Paavo Ruotsalaisen johdolla Oulussa, kun meriltä saapuva itsenäinen nainen sekoittaa pikkukaupungin uinuvia vesiä.  Tarina kuvaa moniulotteisesti ihmisen hengen ja lihan välistä kamppailua.

Saatavuus
 

Kauko Röyhkä: Miss Farkku-Suomi

Röyhkän omaelämäkerrallinen kertomus nuoren miehen kasvusta 1970-luvun Oulussa, punkin tulosta ja ihanista naisista. Välde haluaa päästä bändiin ja tulla kuuluisaksi ja rakastaa ihanaa Pikeä. Pike, luokan kaunein tyttö voittaa Suosikin kauneuskilpailun ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Mutta kaikki ei menekään kuten Välde toivoisi.

Saatavuus
 

 
Joni Skiftesvik: Viltteri ja Mallu

Transselirakastaja Viltterin ja jokamiehen lyyli Mallun yhteiselämän edesottamukset on koottu yksiin kansiin. Kymmenen novellin kokoelma sisältää itkettäviä ja naurattavia kertomuksia värikylläisten elämäntapataiteilijoiden, Viltterin ja Mallun elämästä. Heikot lähtökohdat eivät horjuta heidän uskoaan tulevaisuuteen.

Saatavuus
 

 
Heli Slunga: Jumala ei soita enää tänne

Slungan vahva ja omaleimainen esikoisteos kuvaa verevästi elämän tummia ja väkeviä vesiä. Tekstit haastavat katsomaan maailmaa pelottomasti ja rehellisesti. Proosa- ja vapaamittaiset runot muodostavat rohkean ja teeskentelemättömän viiden osion kokonaisuuden. Pienen paikkakunnan ahdistus kasvaa teksteissä nuoruuden seksuaalisuuteen.

Saatavuus
 

 
Pauliina Vanhatalo: Viittä vailla

Menneisyys ja nykyisyys kietoutuvat yhteen, kun kolmikymppinen Kira palaa miesystävänsä kanssa kotipaikkakunnalleen. Kouluaikaiset ystävät tavattuaan Kiran mielessä alkavat pyöriä viidentoista vuoden takaiset tapahtumat. Tyttöjengin kiusanteko on johtanut aikoinaan erään ihmisen kuolemaan. Aikuistuneet tytöt ovat luoneet omat tapansa selviytyä.

Saatavuus
 

 
Hannu Väisänen: Vanikan palat

Trilogian aloittava Vanikan palat kertoo Anteron, Väisäsen alter egon lapsuusvuosista kasarmin varjossa. Viisilapsisen perheen leski-isä marssittaa taloon äitipuoliehdokkaita ja kotisisaria. Pienelle taiteilijanalulle elämä on kuitenkin ihmeiden mosaiikkia 1950-luvun oululaisella varuskunta-alueella.

Saatavuus
 

 

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, helmikuu 2014