Palauttaminen - Kirjasto - Oulun kaupunki

Palauttaminen

OUTI-kirjastoista lainatun aineiston voi palauttaa maksutta kaikkiin OUTI-kirjastoihin.

Pääkirjaston opintosali Kässyn yölainat täytyy aina palauttaa Kässyyn. Lisäksi erityiset tavarat ja esineet palautetaan aina siihen kirjastoon, josta ne on lainattu.

Kaukolainat palautetaan tavallisesti Oulun pääkirjaston 2. kerroksen lainausosastolle. Jos kaukolaina on noudettu jostain muusta kirjastosta kuin pääkirjastosta, lainan voi myös palauttaa tähän kirjastoon.


Palautuskehotus

Jos laina on myöhässä, kirjasto lähettää asiakkaalle palautuskehotuksen. Palautuskehotuksessa pyydetään, että asiakas palauttaa lainan mahdollisimman pian.

Palautuskehotus lähetetään viikon kuluttua eräpäivästä.


Palautusluukku

Pääkirjastossa sekä Oulunsalon ja Yli-Iin kirjastoissa on palautusluukku, johon voi palauttaa kirjoja myös silloin, kun kirjasto on suljettu. Palautusluukkuun saa palauttaa vain kirjoja. Luukkuun ei siis voi palauttaa esimerkiksi cd-levyjä tai dvd-levyjä.

Kirjojen palauttaminen luukkuun on aina asiakkaan omalla vastuulla. Se tarkoittaa, että asiakas on vastuussa, jos aineistolle tapahtuu luukussa jotakin.

Oulun pääkirjaston palautusluukku on avoinna, joitain erikseen tiedotettavia juhlapyhäpoikkeuksia lukuun ottamatta, aina kun kirjasto on suljettu.

Luukku on avoinna myös kirjaston aukioloaikaan viimeistä aukiolotuntia lukuun ottamatta, jolloin palautukset on tuotava kirjastoon sisälle. Palautusluukku on suljettu ma-pe 19-20, la-su 15-16 ja aattopäivinä 16-17.

Oulunsalon kirjaston palautusluukku on avoinna kauppakeskus Kapteenin aukioloaikoina silloin, kun Kapteenin pääovet ovat auki ja kirjasto on suljettu.

Yli-Iin kirjaston palautusluukku on avoinna, pitkiä kiinnioloaikoja lukuun ottamatta, aina kun kirjasto on suljettu.

Jos asiakas palauttaa lainan palautusluukkuun aukioloajan jälkeen, palautus kirjataan seuraavalle aukiolopäivälle.