Pekka Gröhn - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Mitä minä luen?

Pekka Gröhn

Pekka Gröhn on muusikko, joka on asunut pienenä Tuirassa ja Pyykösjärvellä. Opiskeltuaan Oulusa koulusa musiikkiluokilla ja kasarmilla rumpuja, hän muutti stadiin.

Tällä hetkellä Gröhn soittaa sähköurkuja Juliet Jonesin Sydän -yhtyeen riveissä.

 

Kuva: Kimmo Tähtinen

 

Veikko Huovinen: Kuikka

Yksi suosikeistani Kainuun humoristin tuotannossa.

Novellikokoelma ilmestyi vuonna 1963. Kirjassa Huovinen on mielestäni hauskimmillaan. Sisältää ihanan absurdia, puhdasta, jopa hieman anarkistista huumoria. Pakinoita, parodioita, humoreskeja. Omat suosikkini ovat niminovelli Kuikka sekä Juhla-ateria Tenkkelemä-aavalla, jotka molemmat sijoittuvat Lapin maisemiin. Ajatusta ei voi kahlita. Se lentää kuin hiirihaukka!

Saatavuus

 

Åke Edwardson: Melkein kuollut mies

Erik Winter on rikoskomisario, joka asuu perheineen Göteborgissa. Melkein kuollut mies on romaanisarjan toiseksi viimeinen osa. Se on tasapainoisempi ja parempi kokonaisuus kuin sarjan päättävä Winterin viimeinen talvi. Päähenkilö on kyllä Winter, mutta sarjan varsinainen "päähenkilö" taitaa kuitenkin olla Göteborgin kaupunki, jota kirjailija kuvaa herkästi, jopa runollisesti. Jos Göteborgin rikostarinat kiinnostavat, kannattaa aloittaa sarjan ensimmäisestä osasta, koska vaikka tapaukset ovat erillisiä, sarja etenee kronologisesti, ja sisältää viittauksia edellisiin osiin.

Saatavuus

 

Zadie Smith: Risteymiä

Romaanin tapahtumat sijoittuvat Lontooseen, tarkemmin sanottuna Kilburnin kaupunginosaan. Päähenkilöt ovat kaksi naista, jotka ovat lapsuudenystäviä, mutta siirtolaisperheen tytöstä onkin tullut menestyvä juristi ja perienglantilaisesta ystävättärestä sosiaalityöntekijä. Heitä yhdistää idealismi ja halu parantaa maailmaa. Kirjassa kuvataan mielenkiintoisella tavalla monikulttuurista suurkaupunkia sen asukkaiden kautta. 

Saatavuus