Nuorten pelit kirjastossa - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Nuorten pelit kirjastossa

Lainattavat konsolipelit

Kirjaston konsolipelien kokoelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille ja aikuisille. Pelien laina-aika on kaksi viikkoa. Pelien saatavuuden voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastosta. Pelit saa verkkokirjastossa näkyviin, kun valitsee aineistolajiksi "Konsolipelit".

Valikoimissa on PS3-, PS4-Xbox 360- ja Wii-pelejä.

Pelejä ei saa luovuttaa niille määriteltyjä ikärajoja nuoremmille henkilöille. Katso lisätietoa pelien ikärajoista: ikärajat.fi

Konsolipelien pelaaminen kirjastossa
Pelaamiseen tarvitaan oma kirjastokortti. Peliaika on 1 tunti päivässä/asiakas. Pelejä voi pelata kaksi henkilöä kerrallaan.

Pääkirjaston musiikkiosaston studiossa voi pelata PS4 -pelejä: mm. NHL17.

Rajakylän kirjastossa voi pelata PS3 pelejä:
NHL11 & 15; FIFA 13 & 15; Gran Turismo 5; Sly Cooper: Thieves in Time ja The Sly Trilogy.

Kaijonharjun kirjastossa voi pelata seuraavia PS4-pelejä: FIFA 15, NHL 15, Rayman Legends.

Kastellin kirjastossa voi pelata seuraavia PS4 -pelejä:
FIFA 15, NHL 15, Rayman Legends, Minecraft ja LittleBigPlanet 3.

Oulunsalon kirjastossa  voi pelata seuraavia PS4-pelejä: FIFA 16, NHL 16, Lego the Hobbit, LittleBigPlanet 3, The Talos Principle ja Minecraft.

Peliajan varaus ja tiedustelut:
pääkirjaston musiikkiosasto, p. 08 558 47 352
Rajakylän kirjasto p. 08 558 47422
Kaijonharjun kirjasto p. 08 558 47 400
Kastellin kirjasto p. 050 576 3510
Oulunsalon kirjasto p. 
050 388 7002

Lainattavat roolipelit
Pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla on myös noin sadan lainattavan roolipelin kokoelma, johon kuuluu sekä koti- että ulkomaisia roolipelejä. 

Lautapelit
Pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla on kirjastossa pelattavia pelejä. Valikoimiin kuuluvat lautapelit Afrikan tähti, Carcassonne, Cluedo, Scrabble, Party Alias, Realm of Wonder, Trivitria Up, Wypas, Sanastaja, Pelissä elämä ja Shakki.

Oulunsalon kirjastossa voi pelata seuraavia pelejä: Backgammon, Blokus, Domino, Mondo, Mylly, Sademetsän sankarit, Scrabble, Shakki ja Triominos sekä nuorimmille pelaajille Kimble, Muumit Rivieralla, muistipelejä ja palapelejä.

Kastellin kirjastossa voi pelata seuraavia lautapelejä: Muistipeli, Alfapet, PerheAlias, Afrikan tähti, Cluedo Junior, Arvaa kuka ja Muuttuva labyrintti.

Lautapelejä voi myös lainata kotiin. 

Lainattavia lautapelejä on Oulun kokoelmissa n. 40 kappaletta. Valikoimasta löytyy mm. Eläinpyramidi, Dixit, Stone age ja Pandemia. Pelejä on sekä lapsille että aikuisille. Perhepelejä on paljon.

Lautapelit sijaitsevat Karjasillan kirjastossa, mutta ne voi varata muihinkin kirjastoihin. Laina-aika on kaksi viikkoa.