Pelivinkit - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Pelivinkit
 

Injustice: Gods Among Us


Kun Jokeri räjäyttää Metropoliksen ydinpommilla, Teräsmies sekoaa ja tappaa Jokerin, joka saa aikaan supersankareiden välisen sodan. Valitse mieleisesi hahmo 24 muun DC sarjakuvien hamojen joukosta, joissa on mm: Batman, Vihreä Lyhty, Teräsmies, Jokeri, Kissanainen, Ihmenainen, Bane ja monia muita. Käytä ympäristöä vastustajaasi vastaan yli kymmenessä tasossa ja nouse voittajaksi. Kielletty alle 16-vuotiailta

Saatavuus

 

 
South Park: The stick of truth

South Park-konsolipeli koki ennen valmistusmistaan useita vastoinkäymisiä ja välillä pelättiin valmistuuko tämä peli ollenkaan. Hyvää kannatti odottaa, sillä South Park -peli on hauska lisä tv-sarjan maailmaan. Mukana on tietysti kaikki keskeiset hahmot. Huom! Peli on ronskin huumorin vuoksi kielletty alle 18-vuotiailta.

Saatavuus

 

 
Rayman Legends

Rayman ystävineen on nukkunut vuosisadan putkeen. Sinä aikana siniset pikku otukset, Teensyt on kaapattu ja painajaiset ovat ottaneet vallan. Raajattoman sankarin on aika lopettaa laiskottelu ja pelastaa maailma jälleen kerran. Upean grafiikan ja mielikuvituksellisen musiikin lisäksi mukana tietenkin tasohyppypeleihin kuuluvat eeppiset pomotaistelut.

Saatavuus

 

Midnight Club: Los Angeles

Tuntematon katukuski aikoo valloittaa L.A.:n kadut, mutta matka kaupungin mestariksi ei ole helppo. Laittomissa kisoissa kurvaillaan nasta laudassa Enkelten kaupungin kapeilla kaduilla, eikä likaisten temppujen käyttöä kaihdeta. Oman jännityksensä peliin tuovat katuja partioivat poliisit, jotka eivät katso hyvällä kumia polttavia ja päin punaisia kaahaavia kuskeja.

Saatavuus

 

 
Splinter cell: Conviction

Eläkkeelle vetäytynyt agentti Sam Fisher palaa takaisin tositoimiin kuullessaan, ettei hänen tyttärensä kuolemaan johtanut yliajo ollutkaan tapaturma. Hiiviskelyyn pohjaava peli vaatii kärsivällisyyttä, sillä kuolettavia tulitaisteluja täytyy välttää viimeiseen asti. Harva peli tarjoaa näin intensiivisen ja tunnelmallisen kokemuksen.

Saatavuus
 
 
 
Golden eye 007: Reloaded

Uudelleenjulkaistu Bond-peli on mielenkiintoinen tapaus, sillä se päivittää alkuperäisen tarinan paremmin nykyisiä Bond-elokuvia vastaavaksi. Peli sijoittuu Quantum of Solacen jälkeiseen aikaan ja Bondin tehtävänä on jäljittää varastettu satelliitti. Pelin yhdistelmä hiiviskelyä ja räiskintää tarjoaa mielenkiintoisen agenttielämyksen.

Saatavuus

 
 

Spider-man : Shattered dimensions

Hämähäkkimiehen ja Mysterion välisessä taistelussa hajoava maaginen kivilaatta sinkoutuu useisiin ulottuvuuksiin ja aiheuttaa vakavia ongelmia. Neljä erilaista Hämähäkkimiestä joutuu estämään omien universumiensa konnia käyttämästä laatan voimia pahoihin tarkoituksiinsa. Tämä seikailu lämmittää varmasti sarjakuvien ystäviä.

Saatavuus

F.E.A.R. 3

Pelon kolmannen osan suurimpana koukkuna on mahdollisuus pelata koko tarina läpi kaverin kanssa. Päähahmot Point Man ja Fettel ovat lähes kirjaimellisesti kuin yö ja päivä. Point Man tukeutuu perinteisiin aseisiin, kun taas Fettel luottaa telekineettisiin voimiin. Pelisarjan päätös on pätevää räiskintää, tosin kauhutunnelmia tästä ei enää saa irti.
 

Saatavuus


 

NBA 2k11

Koripallopelin pallo on tällä hetkellä tiukasti 2K:n hyppysissä. MJ:llä ratsastava peli säikäytti kilpailijan tuotoksen kokonaan markkinoilta ja tähän löytyy selvä syy. Peli tarjoaa mahdollisuuden MJ:n uran huippuhetkien pelaamiseen ja lempijoukkueensa luotsaamisesta innostuneille kotisohvamanagereille on tarjolla todella syvällinen kokemus.

Saatavuus
 

 

NHL 2k11

NHL 2k11 on pelisarjan viimeinen osa, sillä EA Sportsin NHL -pelisarjan menestys ajoi kilpailevan yrityksen lopulta markkinoilta. Tämä on harmi, sillä 2k:n peli on oikeilla asetuksilla erittäin viihdyttävää ja realistista jääkiekkoa. Jokainen maali täytyy todellakin ansaita ja kiekon rävähtäessä maaliin on yksinkertaisesti pakko tuulettaa.

Saatavuus


 
R.U.S.E.

R.U.S.E. vaatii pelaajalta oveluutta, sillä taistelujen voittaminen vaatii vastustajan hämäämistä ja joukkojen tehokasta hyödyntämistä. Oikeat hyökkäykset täytyy naamioida valeoperaatioilla ja jatkuva epävarmuus vastustajan liikkeistä luo peliin käsinkosketeltavaa jännitystä. Suositellaan kaikille aiheesta kiinnostuneille kotikenraaleille.
 

Saatavuus


 

Monkey Island: Special edition collection

Kaksi loistavaa seikkailupeliä on tuotu onnistuneesti nykyaikaan. Ensimmäisessä osassa seurataan Guybrush Threepwoodin matkaa merirosvoksi. Jatko-osassa Guybrush jahtaa legendaarista Big Whoopin aarretta. Pelien keskipisteessä on myös romanssi kuvernööri Elainen kanssa, jota vainoaa myös haamu LeChuck.
 

Saatavuus


 

Final Fantasy XIII

Pieni ja määrätietoinen vastarintaryhmä on päättänyt suistaa vallasta Cocoonin leijuvaa maailmaa hallitsevat fal'Ciet. Hallitsijat huolehtivat maailman elikelpoisuudesta, joten onnistuuko valtiaiden kukistaminen ilman että Cocoon tuhoutuu? Peli on todella visuaalinen kokemus ja sen taistelujärjestelmä takaa vauhdikkaat nujakat.
 

Saatavuus


 

WWE All Stars

Vapaapainin legendat kohtaavat toisensa hauskassa videopelissä. Undertaker, Jake "The Snake" Roberts ja monet muut ottavat toisistaan mittaa pelissä, jossa ei tunneta fysiikanlakeja. Monien metrien mittaiset hypyt, valtavasti liioitellut painiliikkeet ja ylilihaksikkaat hahmot takaavat sen, ettei tätä peliä voi pelata hymyilemättä.

Saatavuus
 

Red Dead Redemption

John Marston on entinen lainsuojaton, jonka on perhettä suojellakseen käännyttävä vanhoja kumppaneitaan vastaan. Eeppisessä lännenseikkailussa pääsee tutustumaan villin lännen karuun elämään ja välillä vieraillaan myös vallankumouksen kourissa kuohuvassa Meksikossa. Mukana ovat tietenkin myös revolverisankarien kaksintaistelut.


Saatavuus

Dirt 3

Rallipelisarjan viimeisin osa vie realistisuuden piirun verran edeltäjiään pidemmälle. Pelistä löytyy useita erilaisia autoja ja todentuntuinen ajomallinnus takaa sen, että jokainen näistä tuntuu ajettaessa erilaiselta. Pitkä uratila, uusi temppuja painottava pelitila ja näyttävä grafiikka takaavat ajopelien ystäville loistavaa viihdettä.

Saatavuus

Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure

Zackin unelmana on tulla kaikkien aikojen kuuluisimmaksi merirosvoksi. Mekaanisen apinansa Wikin avulla he päättävät auttaa kirottua Barbaros-kapteenia, joka lupaa heille palkkioksi legendaarisen merirosvolaivan. Pulma- ja seikkailupelin yhdistelmä tarjoaa aivonystyröille runsaasti haastetta.

Saatavuus
 

Topspin 4

Topspin on kaikkien aikojen realistisin tennispeli. Mukana on 40 aitoa kenttää ja 25 ammattilaispelaajaa. Joukosta löytyy mm. Federer, Nadal, Williams ja Ivanovic. Fysiikan lakien mukaan pomppiva pallo ja pelaajien väliset fyysiset erot takaavat jännittävät ottelut. Tätä lähemmäksi oikeaa tennistä pääsee vain kävelemällä itse kentälle.

Saatavuus

 

Lego Harry Potter: years 1-4

J.K.Rowlingin suosittu kirjasarja on saanut perusteellisen lego-käsittelyn. Palikoista rakennettujen Harryn ja ystävien seikkailut noudattavat aika tarkasti kirjojen juonia, tosin reilusti huumorilla höystettynä. Pelissä ei puhuta, joten tarinan seuraaminen onnistuu myös perheen pienimmiltä.

Saatavuus

 

Lego Harry Potter: years 5-7

Lego-aiheisia pelejä on saatavilla useista tutuista elokuvasarjoista, mutta mikään niistä ei yllä Harry Pottereiden tasolle. Kekseliäissä pulmissa vaaditaan sekä nokkeluutta että piskuisten velho-oppilaiden kaikkien taikojen hyödyntämistä. Näitä hauskoja seikkailuja voi suositella varauksetta kaikenikäisille.

Saatavuus

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, tammikuu 2015

OUTI-verkkokirjasto