Pelkoja niin monenlaisia - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Pelkoja, niin monenlaisia
 

Siri Reuterstrand: Emppu yökylässä
kuv. Jenny Wik

Emppua jännittää, hän lähtee ensimmäistä kertaa yksin yökylään papan luokse. Papan kanssa on mukava touhuta, mutta yön tullen alkaa kuulua outoa ääntä. Asuuko papan nenässä kummitus?

Lapsen tunteisiin samaistuva kirja yökyläilystä, kuinka tavallisetkin asiat ovat erilaisia toisen kodissa.

Saatavuus
 

Philippa Leathers: Hui, sanoi Pikku kani

Olen tosi reipas Pikku kani, mutta yksi asia minua pelottaa: Musta kani. Musta kani on aina kintereillä. Minne tahansa menenkin, Musta kani on siinä, piilostakin se löytää. Mutta yhtenä päivänä kun törmäsin kettuun synkässä metsässä, huomasin, että Musta kani ei ehkä olekaan vihollinen.

Saatavuus

Ulf Nilsson: Kun olimme yksin maailmassa
Kuv. Eva Eriksson

Isoveli on esikoulussa oppinut kellonajat – ainakin melkein. Mitä tapahtuu kun isä ei tulekaan silloin kun on sovittu. Tästä alkaa pienen pojan todentuntuinen kertomus siitä, millaista elämä olisi ilman vanhempia.

Herkkä kuvakirja lapsen aidoista peloista, "mitä jos äidille ja isälle sattuu jotain"?

Saatavuus

Anthony Browne: Martti Murehtija

Martti on aikamoinen murehtija. Hän murehtii hattuja, pilviä ja kenkiä. Kaikista pahin murhe on nukkua vieraassa paikassa. Murheet tuntuvat Martista raskailta, mutta isoäidillä on pulmaan ratkaisu: huolinukke, jolle voi kertoa omat murheensa. Mutta mitäs sitten, kun huolinukella on liikaa huolia?

Saatavuus

Minttu Vettenterä: Miten mörkö kesytetään?
Kuv. Keanne Van De Kreeke

Tämä on selviytymisopas nurkissa lymyäviä mörköjä vastaan. Niitähän voi olla missä vaan, koulussa, kotona tai päiväkodissa. Keitä ovat pimeässä pelotteleva Pimiys Pelotus, uusien tilanteiden Hirvitys Hurjimus sekä koulurepussa asusteleva Kiusaus Lällällää. Ja ennen kaikkea, miten niistä selvitään!

Saatavuus

Hannu Hirvonen: Sadan asteen eskarikuume
Kuv. Mika Kolehmainen

Nyt se alkaa, eskari nimittäin! Voi ei, Saran Api-Nalle on sairastunut sadan asteen eskarikuumeeseen. Äiti ei ehdi kuunnella selityksiä, vaan on aika lähteä. Onneksi eskarissa on leikkikavereita, eikä Api-Nallen sairastuminen eskarikuumeeseen harmita enää niin paljon.

Hauska tarina ensimmäisestä päivästä eskarissa.

Saatavuus

Kristiina Louhi: Tompan uusi koti

Tompan koti on mullin mallin, mitä oikein tapahtuu? Äiti ja isä ovat löytäneet uuden kodin, jossa Tompallekin on oma huone. Mutta Tomppa haluaa nukkua äidin ja isän kanssa! Uusi koti kuitenkin yllättää, siellä tuoksuu pulla ja Tomppakin pääsee remonttihommiin.

Saatavuus

Ulf  Nilsson: Ypöyksin näyttämöllä
Kuv. Eva Eriksson

Kotona on mahtava esiintyä pikkuveljelle, voi hassutella ja keksiä omia lauluja. Mutta sitten minun piti esiintyä kevätjuhlassa. Kamala kuinka minua alkoi jännittää. Mitä jos unohdan vuorosanani!

Kaunis ja koskettava kertomus sisarussuhteen voimasta, ja jännityksen selättämisestä.

Saatavuus
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, huhtikuu 2013