Perheen tarinapassi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Perheen tarinapassi

Perheen tarinapassissa on mukavia ääneen luettavia kuva- ja satukirjoja perheen yhteisiin lukuhetkiin. Lapselle lukeminen kehittää kielen oppimista ja monipuolista sanavarastoa, myös tunne-elämän taidot kehittyvät. Lukuhetket ovat ihania läheisyyden ja yhdessäolon tuokioita, myös jo itse lukemaan oppineet lapset nauttivat kun heille luetaan ääneen ja he saavat keskittyä kuuntelemaan tarinoita.

Saatavuuslinkkien kautta näet, missä kirjastoissa kirjoja on saatavana. Voit myös varata niitä ja noutaa kirjat valitsemastasi kirjastosta. Kirjojen varaaminen on maksutonta. Passin palautusaika on päättynyt.

 

Tove Jansson: Kuka lohduttaisi Nyytiä?

Arka ja yksinäinen Nyyti lähtee etsimään ystävää. Autiolta hiekkarannalta löytyy pulloposti. Viestin on kirjoittanut surullinen pieni Tuittunen. Nyyti päättää löytää pikkuisen. Mörön edessä hänestä kasvaa sankari. Ihana klassikkotarina syntyi Tove Janssonille kirjoittaneen lapsen kirjeen pohjalta.

Saatavuus

 

Anneli Kanto: Perttu Virtanen ja kauhea kateus. Kuvat Noora Katto

Perttu on haljeta kateudesta, kun pikkusiskolle järjestetään mahtavat synttärijuhlat.  Lahjaa hän ei ainakaan halua Kastehelmelle antaa. Onnittelulaulukin särkee korvia, ja Perttua jurppii. Hän päättää karata siskon upouudella kolmipyöräisellä. Onko Pertussa ainesta roistoksi vai sankariksi? Tutustu myös muihin mainioihin Viisi villiä Virtasta –sarjan kuvakirjoihin.

Saatavuus

 

Inkeri Karvonen: Pikku-Kulta ja Tähtikarhu: 12 vuodenaikoihin liittyvää satua.  Kuvat Kati Vuorento

Luontoon ja vuodenaikoihin liittyvät sadut johdattavat koko perheen lempeään satumaailmaan. Tammikuun tarinan sankari nalle Pikku-Kulta  herää keskellä talvea ihmettelemään lumisen metsän kauneutta. Muissa tarinoissa tutustutaan esimerkiksi Höntyseen ja Hituseen, vedenkeijuun, perhostoukkaan ja joulukuussa tietenkin Iso-Tonttuun ja Pikku-Tonttuun.  Sopii mainiosti iltasatuhetkiin.

Saatavuus

 

Kirsi Kunnas: Punni. Kuvat Maija Karma

Prinsessa etsii omaa Punni-jänistä, vaikka ei ole sitä vielä koskaan tavannut. Yksi asia on kuitenkin varma: Punnilla ei ole korvia tai häntää tai toista viiksikarva. Jotakin tosiaan puuttuu, kun prinsessa vihdoin kohtaa pupunsa. Hän on kuitenkin valmis rakastamaan Punnia kaikkine puutteineen – tai juuri niiden vuoksi.  Kirjassa on mukana myös muutamia Kirsi Kunnaksen runoja – aiheena tietysti jänikset.

Saatavuus

 

Anna Nuotio: Veikko ja Veikko. Kuvat Kristiina Louhi

Viisivuotias Veikko tulee kipeäksi eikä häntä voi jättää yksin kotiin. Alakerrassa asuva 78-vuotias Veikko tarjoutuu pitämään huolta potilaasta, kun isä on töissä. Veikon mukavassa seurassa toipuminen sujuu hyvin, eikä tarina siihen lopu. Onhan Veikoilla paljon yhteistä, ja ikävuodet vain numeroita. Kaveruksista kertoo myös kuvakirja Veikko ja Veikko lomalla.

Saatavuus

 

Salmela, Alexandra: Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia. Kuvat Martina Matlovicová

Aikuisetko aina järkeviä ja asiallisia? Eivät ainakaan satukirjassa, missä äiti rakastaa vuoristoseikkailuja ja hajamielinen isi kadottaa päänsä. Tarinat kuljettavat lukijan myös hirviöiden pariin ja vedenalaisiin seikkailuihin. Villiä meininkiä kuvitusta myöten!

Saatavuus

 

Marja Simola: Miten joutsen sai mustat jalat : selkosatuja meiltä ja maailmalta. Kuvat Leea Simola

Lähde maailmanympärimatkalle satujen siivellä! Selkokielinen satukirja sisältää tarinoita maailman synnystä, eläinten erikoispiirteistä ja luonnon ihmeistä. Satuja on helppo lukea ääneen kielen selkeyden ja muiden selko-ominaisuuksien vuoksi. Kirja sisältää myös pieniä "tietoiskuja" eläimistä, kasveista ja maantieteestä.

Saatavuus

 

Mila Teräs: Olga Orava ja metsän salaisuus. Kuvat Karoliina Pertamo

Pikkuoravan maailma aukeaa metsän sydämessä. Puiden oksilla se tapaa muita eläimiä. Jokaisella on oma salaisuutensa. Miten ihmeellinen metsä onkaan – täynnä elämää, väriä ja valoa! Rauhallisesti etenevä tarina ja ihana kuvitus houkuttelevat tutkimaan hauskoja pieniä yksityiskohtia ja hehkuvia värejä.

Saatavuus

OUTI-verkkokirjasto