Sarjakuvapassi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Sarjakuvapassi

Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun sarjakuvakeskuksen yhteistyössä toteuttamaan sarjakuvapassiin on kerätty suomalaista sarjakuvaa.  Saatavuuslinkkien kautta näet, missä kirjastoissa kyseinen sarjakuva on paikalla.  Voit myös varata ja noutaa sarjakuvat haluamastasi kirjastosta.

Hae sarjakuvapassi lähimmästä kirjastosta tai Oulun sarjakuvakeskuksesta.  Tutustu sarjakuviin ja palauta täytetty passi 30.4.2015 mennessä kirjastoon tai sarjakuvakeskukseen.  Passin palauttaneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia kirjakauppaan.

 

JP Ahonen & KP Alare: Perkeros

Bändi on koko maailma tämän sarjakuvan sankarille Akselille, jonka muu elämä laahaa kaukana musiikkiharrastuksen takana.  Erikoiseen bändiviritelmään kuuluvat kaunis tyttö, rumpalina toimiva karhu, vanha hippi ja kebabinleikkaaja Aydin, joka pudottaa Akselin laulajan jalustalta.  Visuaalisesti tykittävä rokkisarjakuva toimii joka tasolla.

Saatavuus

 

Terhi Ekebom: Kummituslapsi

Yksinäinen nainen muuttaa taloon metsän siimekseen ja huomaa pian, että hänellä on seuraa.  Läheisen metsän yöt kaikuvat aaveiden huudosta.  Tutkiessaan asiaa nainen ystävystyy pienen kummituslapsen kanssa.  Puupäähatulla palkitun Ekebomin tarina kulkee sujuvasti kuva kerrallaan.

Saatavuus

 

Petri Hiltunen: Väinämöinen Hollywoodin lumoissa

Vaka vanha Väinämöinen taivastelee nykymaailman menoa pokkarimuotoisessa strippisarjakuvassa.  Lentävä matto kuljettaa Väinämöisen ja city-menninkäisen Jaben maailman ympäri aina Hollywoodiin saakka ja matkan varrella yllätyksistä ei tule pulaa.  Ei myöskään kulttuurien ja aikakausien humoristisista yhteentörmäyksistä!

Saatavuus

Ville Hänninen & Harri Römpötti: Hittiparaati : suomalaisen sarjakuvan menestystarinoita

Tiedätkö mikä on tarina citykettu Nannan takana?  Tai onko sarjakuvasankari Joonas sinulle tuttu?  Hittiparaati marssittaa nimensä mukaan näyttämön täyteen suomalaisen sarjakuvan menestystarinoita.  Tietoteos valottaa maamme sarjakuvahistoriaa ja nykypäivää, ja päästää ääneen taiteilijat sarjakuvien takaa.

Saatavuus

 

Søren Mosdal & Jacob Ørsted: El Caca Divino – tai kuinka Freddy ja Professori voittivat Pulitzer-palkinnon

Oululaistunut tanskalainen Søren Mosdal marssittaa sarjakuvanäyttämölle Freddyn ja Professorin, jotka nälkä ajaa etsimään kaupungin parasta ravintolaa.  Ravintolaillan kuluessa paljastuu varsin yllättäviä seikkoja, jotka johdattavat kaksikon Pulitzer-palkinnon jäljille.  Tarina nälkäisistä toimittajista löytyy kääntökirjasta Nissinen: Jere ja Nemi seurustelee.

Saatavuus

 

Anni Nykänen: Mummo

Joko olet tutustunut Mummoon?!  Mummon riemastuttavat tempaukset uuden teknologian ja nykymaailman menossa eivät jätä ketään kylmäksi.  Vaari ja mummon nuoremmat sukulaiset, lukijoiden kera, saavat kunnon annoksen mummon pettämätöntä optimismia.  Mummo seikkailee jo neljännessä albumissaan, valitse yksi tai lue vaikka kaikki!

Saatavuus
 

Ville Ranta: Köyhän miehen Jerusalem

"Tämä ei ole paljastusteos", kertoo Ranta sarjakuvansa takakansitekstissä, mutta paljastaa silti paljon.  Omaelämäkerrallinen sarjakuvateos kertoo uuden elämän synnystä ja perhesuhteista.  Se näyttää aikuiseen ikään ehtineen sarjakuvataiteilijan maailman ja elämisen tuskan.

Saatavuus

 

Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki

Tampereen Tammelassa sijaitsevalla Annikinkadun puutalokorttelilla on pitkä historia.  Aluksi se oli tehdastyöläisten asuinkortteli, joka jäi myöhemmin autioksi.  Sinnikkään asukasyhdistyksen ansiosta historiallisesti arvokkaat talot saatiin kuitenkin pelastettua.  Tiitu Takalo kertoo omakohtaisen tarinan vanhan puukorttelin remontoinnista.

Saatavuus

OUTI-verkkokirjasto