Satu Saarinen - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Mitä minä luen?

Satu Saarinen, Oulujoen seurakunnan kirkkoherra

Satu Saarinen vinkkaa kolmesta itseään koskettaneesta kirjasta Kaisu Mikkolan haastamana. Haasteen Saarinen laittaa eteenpäin Oulun yliopiston kehitysbiologian professori Seppo Vainiolle.

Chimamanda Ngozi Adichie: Americanah (Kotiinpalaajat) (2013)

Suosittelen tämän maailmanmaineeseen nousseen nigerialaiskirjailijan koko tuotantoa! Löysin hänet asuessani Afrikassa. Rakastuin tapaan, jolla Adichie punoo historian ja fiktion kiinnostavaksi ja mukaansatempaavaksi tarinaksi. Adichie on julkaissut kolme romaania ja yhden novellikokoelman. Pidän hänen tavastaan osoittaa "yhden tarinan mahdottomuus" ja suoranainen vaara: jos muodostamme mielipiteemme maasta tai kansasta yhden tarinan perusteella, syyllistymme vakavaan ja tietoiseen väärinymmärrykseen. Adichie osallistuu teoksillaan keskusteluun toiseudesta, osallisuudesta, määrittelyn vallasta ja jälkikolonialistisen maailman moniulotteisuudesta.

Saatavuus


 

Mika Waltari: Johannes Angelos (1952)

Kirja, joka meni kulttuurihistorian opiskelijan ihon alle ja kutiaa siellä vieläkin! Perustan romanttis-nostalgisen Konstantinopoli-mielikuvani Waltarin teokseen ja Bysantin kulttuurihistorian opiskeluun. Odotan sitä päivää, että pääsen Istanbuliin!

Saatavuus

 

 

 

Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa (2007)

En haluaisi puhua tästä kirjasta, mutta siitä ei voi olla puhumattakaan! Luettuani sen, en halunnut sen jäävän hyllyyni. Lahjoitin sen nopeasti pois. Miksi? Siksi, koska häikäisevän kauniilla ja yksityiskohtaisen tarkalla tavalla kirjoitetun romaanin järkyttävän epäoikeudenmukainen tarina voisi olla ja on tosi tuhansille naisille, lapsille ja miehille tämänkin päivän etu-Aasiassa. Tuhat loistavaa aurinkoa on hitaasti ilmat pihalle puristava muistutus siitä, että paha saa palkkansa liian hitaasti ja viaton kärsimys on sietämätöntä todistaa, vaikkakin vain romaanin tekstinä. Kuinka sietämätöntä on sitä elää!? Laitoin kirjan kiertoon, jottei tuska huutaisi hyllystä. Mutta sieluun se jää tämän kirjan myötä soimaan. Lukekoon, ken ei tahdo sulkea silmiään. Aukinaisiksi ne rävähtävät ja jäävät, vaikka itse teoksesta pääsisi eroon. Muusta ei varmaan ole tarkoituskaan päästä.

Saatavuus