Selkokirjat, isotekstiset kirjat, äänikirjat - Kirjasto - Oulun kaupunki

Selkokirjat, isotekstiset kirjat, äänikirjat

Kirjastoon hankitaan kaikki suomenkieliset äänikirjat, selkokirjat ja isotekstiset kirjat sekä Celian äänikirjoja.

Hae aikuisten äänikirjoja OUTI-verkkokirjastosta

Hae lasten ja nuorten äänikirjoja OUTI-verkkokirjastosta

Hae isotekstisiä kirjoja OUTI-verkkokirjastosta

Celian äänikirjat

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina.

Yleiset kirjastot välittävät Celian äänikirjoja asiakkailleen, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi vaikeaa tai mahdotonta. Syitä voivat olla lukivaikeus, oppimisvaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, lihassairaus, heikentynyt lihaskunto, keskittymishäiriöt, muistisairaudet, ADHD, afasia tai tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden tai onnettomuuden vuoksi).

Äänikirjat ovat joko verkossa kuunneltavia äänikirjoja tai cd-levyjä (mp3-tiedostoina).

Verkossa kuunneltavien äänikirjojen käyttäjäksi pääsee rekisteröitymällä kirjastossa. Lisätietoja pääkirjastosta tai Haukiputaan, Karjasillan, Kastellin, Kiimingin tai Oulunsalon kirjastosta. Verkossa kuunneltavia äänikirjoja on n. 40 000 nimekettä.

Cd-levyillä olevia äänikirjoja voi lainata pääkirjastosta OUTI-kirjastokortilla. Kirjastossa on n. 1 500 Celian äänikirjaa cd-levyillä.

Celian äänikirjakokoelmaa voi selata ilman käyttäjätunnuksia (Vierailijakäyttö) Celianet-verkkopalvelussa.