Soitinoppaat - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Soitinoppaat
 

Bob Terry: The beginner's guide to electronic drums

Elektroniset rummut ovat hyvä valinta lyömäsoittimista kiinnostuneelle lapselle, mutta sähkörummuilla soittavat myös monet keikkamuusikot. Elektroniset rummut vaativat laiteosaamista, jota tämä kirja havainnollisesti tarjoaa. Mukana on myös cd-levyllinen rumpusämplejä. 

Saatavuus

 

Simon Croft: Brass instrument manual

Autojen korjauskirjoista tuttu Haynes-kustantamo tekee myös perusteellisia soitinoppaita. Tässä kirjassa esitellään vaskipuhallinperheen lukuisat soittimet ja niiden kehitys nykyiseen muotoonsa. Soittimien rakenne ja huolto käydään läpi perusteellisesti aina vaskisoittimen käsin rakentamiseen asti.

Saatavuus

 

Paul Balmer: Electric guitar manual

Haynes-kustantamo on julkaissut merkki- ja mallikohtaisia kitaranhuolto-oppaita. Tämä kirja on sen sijaan yleisopas, joka esittelee yleisimmät sähkökitaratyypit ja tutustuttaa hieman myös vahvistimiin.  Kirja neuvoo, kuinka halvasta soittimesta saa keikkakelpoisen ja keskivertosoittimesta persoonallisen.

Saatavuus

 

Simon Langford: The remix manual

Äänitysstudio on soitin: Mm. Rihannaa, Sugababesia, Robbie Williamsia ja Marc Almondia miksannut Langford on koonnut tietämyksensä yli 400-sivuiseen kirjaan. Opas käy läpi tarvittavat musiikilliset perustaidot, remiksaajan käyttämät softatyökalut sekä miksauksiin liittyvät bisnes- ja lakikuviot.

Saatavuus

Tim Swike: Hot rod techniques for guitar

Sähkökitaran parantelu, "modaaminen" kiinnostaa monia. Kirja keskittyy sähkökitaran omaan elektroniikkaan - mikrofonien, valintakytkimien, vastusten ja kondensaattorien ominaisuuksiin. Muunnostyöt on esitetty havainnollisin kaaviopiirustuksin, joista näkyy mihin mikäkin johto kuuluu.

Saatavuus

 

Robert Lundberg: Historical lute construction

Soitinrakennuksessa pitkälle edistyneelle luuttu on kiinnostava ja haastava rakennusprojekti. Robert Lundbergin teos lienee paras saatavilla oleva luutunrakennuksen opaskirja. Siinä esitellään luutun kehitys renessanssiajalta alkaen. Kaikki tärkeimmät työvaiheet on esitelty havainnollisin valokuvin.

Saatavuus

Dave Hunter: The guitar amp handbook

Yksityiskohtaisessa kirjassa esitellään mm. Fender-, Vox- ja Marshall -putkivahvistimien rakenne ja toiminta tekstin, kuvien ja kytkentäkaavioiden avulla; samoin eri putkityyppien, kaiutinelementtien ja –koteloiden vaikutus ääneen. Sähkötyöt hyvin hallitsevalle kirjassa on myös putkivahvistimen rakennusohjeet.

Saatavuus

 

Dan Erlewine: Guitar Player repair guide

Parhaat päivänsä nähnyt kitara voidaan korjata käyttökuntoon ja ulkoasu kohentaa virheettömäksi. Kirjan huoltotyöt on jaoteltu kolmeen vaikeustasoon. Kirja on suositeltavaa luettavaa myös kitaran ostoa harkitsevalle: kuinka tutkia käytetyn kitaran kunto, ja kuinka uusi soitin säädetään hyvään soittokuntoon.

Saatavuus

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, toukokuu 2012