Sydänääniä, mukula ja herkkuperhe - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Sydänääniä, mukula ja herkkuperhe - Vauvoja ja vanhempia sarjakuvissa
 

Anne Muhonen: Sydänääniä & Jokeltelua

Sydänääniä kertoo raskausajasta lämpimän piikikkäästi ja hervottoman hauskasti. Raskaana oleminen saattaa turvottaa ja ahdistaa, mutta parhaimmillaan se on myös hyvin huvittavaa. Jatko-osa Jokeltelua kertoo esikoisen ensimmäisestä vuodesta ja sisältää arkipäivän huumoria aforismien muodossa. Albumeista löytyvät myös englanninkieliset käännöstekstit.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Ville Ranta: Isi on vähän väsynyt

Ville Ranta kuvaa omaelämäkerrallisessa albumissaan muutoksia, joita esikoisen syntymä tuo isän elämään. Oululainen sarjakuvantekijä paljastaa tunteensa ja ajatuksensa avoimesti lukijan nähtäville. Pahimmillaan arki typistyy vaippojen vaihteluksi ja kauppakassien kanteluksi, mutta parhaimmillaan se tarjoaa isällekin iloa ja onnea.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Karri Laitinen: Kafkan tutti, eli, Kaikki ei ole unta mitä yöllä näkee

Kafkan tutti on imeväisikäisen suukappale, joka takertuu yöllä isän selkään. Tutti saa väsyneen vanhemman kuvitelmissa suureelliset mittasuhteet, jotka tekevät arjesta vieläkin absurdimpaa. Karri Laitisen albumi kertoo omakohtaisesti sarjakuvantekijän selviytymisestä arjen keskellä opettajantyön, piirroshommien ja perheen ristitulessa.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Jari Terho: Mukula. Kuuluisat ensimmäiset sanat.

Mukula on vastasyntynyt kaljupää, joka tekee Terhon stripeissä pistäviä huomioita perheestään ja elämästä ympärillään. Erimielisyyksiä syntyy esimerkiksi ruoan laittamisesta suuhun tai seinille piirtelystä. Mukulan kehitystä seurataan aina siihen pisteeseen saakka, kun johdonmukaisia ajatuksia päässään muodostava päähenkilö lausuu ensimmäiset sanat.

Saatavuus

Rick Kirkman & Jerry Scott: Baby Blues -sarja

Sanomalehdissä ympäri maailmaa ilmestyvä Baby Blues on löytänyt vannoutuneita lukijoita myös Suomesta. Scottin käsikirjoittama ja Kirkmanin piirtämä sarjakuva seuraa Ullan ja Paulin perhettä. Alussa on vain Suvi, jonka jälkeen poppoo kasvaa Sakulla ja Sinillä. Näkökulma vaihtelee lapsista vanhempiin. Uusin albumi on vuonna 2010 ilmestynyt Herkkuperhe.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Katja Tukiainen: Rusina

Kuvataiteilija Katja Tukiaisen sarjakuva-albumi kertoo raskausajasta ja pienen ihmisen maailmaan saattamisesta. Tukiaisen lempeä piirrostyyli pääsee oikeuksiinsa myös mustavalkoisessa ja lastenkirjoja askeettisemmassa kerronnassa. Omakohtainen albumi seuraa "rusinan" kehitystä läpi raskauden ja vielä tämän elämän ensimmäiset kuukaudet ja vuodet.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Maria Syvälä & Hanna Brusi: Kielteinen kotiäiti

Lapsekkaalla piirrostyylillä taiteiltu sarjakuva-albumi näyttää maailman ei-niin-malliäidin silmin. Marppa on hieman negatiivisluontoinen äiti, joka huolehtii kotona lapsistaan Rauhasta ja Toivosta. Mukana on myös perheen remonttia tekevä isä Jampe ja Urho-koira. Voimasanoja ei säästellä, kun Marppa kaitsee perhettään läpi mustavalkoisen arjen.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Manu Larcenet & Jean-Yves Ferri: Maallemuuttajat 3 & 4

Maallemuuttajat-kirjasarjan kolmannessa osassa Maailman laveudesta maalle muuttaneen pariskunnan elämä mullistuu. Mariette alkaa odottaa lasta ja Manu ryhtyy harjoittelemaan synnytyshengitystä. Neljännessä osassa Retikkamäen lautturit lapsi on jo saatettu turvallisesti maailmaan, mutta vielä kun sen saisi nukkumaan kokonaisen yön yhteen menoon.

Saatavuus

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, marraskuu 2012

OUTI-verkkokirjasto