Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Studia Generalia: Ritva Kylli

Aika: to 9.11.2017 18:00 - 20:00
Paikka: Pääkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu

Historian Studia Generalia: Itsenäisen Suomen rakentajat 

5.10.–30.11. Oulun pääkirjasto, Pakkalan sali, klo 18–20

Teuvan kansakoulun luokkaruokailu

Alansa johtavat tutkijat tarkastelevat esitelmissään talouden syklejä ja ulkopolitiikan valintoja, hyvinvointivaltion vaiheittaista rakentamista sekä koulutuksen, kulttuurin ja kulttuuripolitiikan ilmiöitä sadan vuoden perspektiivissä. Kuinka Suomi on muotoutunut agraarisesta periferiasta eurooppalaiseksi hyvinvointivaltioksi ja globaaliksi toimijaksi? Minkälaisia kamppailuja ja neuvotteluja Suomen linjasta on käyty, millaiset tavoitteet ja unelmat ovat siivittäneet yhteiskunnan rakentamista?    

Luentosarjan järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston historian oppiaine, Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta, Oulun historiaseura, Pohjois-Suomen historiallinen yhdistys ja Oulun kaupunginkirjasto.

Pirjo Markkola

to 9.11. klo 18 dosentti Ritva Kylli, Oulun yliopisto: Suolasilakasta sushiin: 100 vuotta suomalaista ruokahistoriaa

Esitelmässä tarkastellaan Suomen itsenäisyyden ajan ruokahistoriaa kiinnittäen suomalaisen ruokahistorian keskeiset käännekohdat osaksi globalisoituvaa maailmaa. Esitelmän aikana etsitään vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Minkälaista ruokaa Suomessa syötiin sata vuotta sitten? Vaikuttiko vuosina 1919–1932 voimassa ollut kieltolaki suomalaiseen ruokakulttuuriin? Milloin suomalaiset miehet ryhtyivät laittamaan ruokaa? Milloin viini tuli suomalaisiin ruokapöytiin? Lähteinä on käytetty 1900-luvun keittokirjoja, valokuvia ja sanomalehtiä.

Ritva Kylli työskentelee Oulun yliopistolla pohjoisen ja arktisen historian yliopistonlehtorina. Tällä hetkellä hän tutkii Koneen Säätiön rahoittamassa projektissa saamelaisten ruokahistoriaa.


Lisää luentosarjasta Studia Generalia: Itsenäisen Suomen rakentajat 

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Ohje sähköisten julisteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px) Muunkokoiset kuvat skaalataan näytölle sopiviksi.

Toimivimmat tiedostomuodot: jpg, png

Lähetä osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset julisteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

Lataa logo jpg-muodossa

Lataa logo pdf-muodossa

Lataa valkoinen logo png-muodossa