Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Vuoden 1918 muisto - Aapo Roselius: Statuomania 1918

Aika: ma 19.2.2018 18:00 - 20:00
Paikka: Pääkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu

Kaikille avoin luentosarja vuoden 1918 tapahtumien muistamisesta suomalaisessa kirjallisuudessa, elokuvassa ja historiantutkimuksessa. Luennot ovat 29.1. - 26.3.2018 maanantaisin klo 18-20 Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa.

Luentosarjan järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston kirjallisuuden ja historian oppiaineet ja Oulun kaupunginkirjasto.

Dos. Aapo Roselius: Statuomania 1918

Kaatuneiden muistomerkeistä tuli osa eurooppalaista maisemaa ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Myös Suomessa vuoden 1918 sisällissota on aiheuttanut useita muistoaaltoja. Sodan muistoa on sadan vuoden ajan pyritty ikuistamaan yli puolella tuhannella muistomerkillä. Muistomerkkien kautta on mahdollista tarkastella vuoden 1918 historiaan liittyvää hegemoniakamppailua ja sekä valtion että kansalaisyhteiskunnan julkista muistamista.

Dosentti Aapo Roselius on tutkinut monipuolisesti vuoden 1918 sisällissotaa sekä sotienvälisen ajan suomalaista kansalaisyhteiskuntaa, ääriliikkeitä ja julkista muistamista.

kuva: Museovirasto - Historian kuvakokoelma

Kopioi tapahtuman jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Ohje sähköisten julisteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px) Muunkokoiset kuvat skaalataan näytölle sopiviksi.

Toimivimmat tiedostomuodot: jpg, png

Lähetä osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset julisteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

jpg

pdf

nega png