Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Valokuvanäyttely: Jussi Rinta-Hoiska - Kätketty arki

Aika: 12.2. - 25.2.2018
Paikka: Pääkirjasto, Piazza (2. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Arjen sattumia

Olen Jussi Rinta-Hoiska, valokuvaaja ja olen myös toiminut henkilökohtaisena avustajana viimeiset viisi vuotta. Olen työssäni huomannut, kuinka valtavan tärkeää ihmisille on saada päätös henkilökohtaisesta avusta. Sen avulla he pääsevät tutustumaan ympäröivään maailmaan, voivat vapaasti nähdä asioita omin silmin, voivat toteuttaa toiveitaan ja harrastaa monenlaista.

Kun kuvasin heitä, en tiedä, mitä he ajattelivat. Ehkä menneisyyttä? Iloja tai suruja? Nykyhetkeä tai tulevaisuutta? Valokuvaan on tallentunut heidän henkilökohtainen arkensa. Se on samanlaista kuin kaikilla muillakin.

Toivon, että tulevaisuudessa ihmisillä on edelleen mahdollisuus saada henkilökohtainen avustaja. Sote-uudistus saa minut huolestuneeksi: voivatko ihmiset yhä saada apua, vai tuleeko paljon leikkauksia? Sitä en osaa sanoa. Mielestäni mahdollisuus henkilökohtaisiin avustajiin tulee pitää ennallaan, sillä heitä todella tarvitaan. Asiakkaat tulevat onnellisiksi ja hyvälle mielelle, kun heillä on mahdollisuus liikkua vapaasti palvelutalon ulkopuolella.

Valokuvanäyttelyssä on mukana myös otoksia Oulun kuurosokeiden kerhotoiminnasta (2016-2017).

 

 

Kopioi tapahtuman jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Ohje sähköisten julisteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px) Muunkokoiset kuvat skaalataan näytölle sopiviksi.

Toimivimmat tiedostomuodot: jpg, png

Lähetä osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset julisteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

jpg

pdf

nega png