Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Keskiviikon kirjailija: Arvo Myllymäki

Aika: ke 28.3.2018 18:00 - 19:00
Paikka: Pääkirjasto, maakuntakokoelmahuone (3. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Arvo Myllymäen kirjoittama Punamultamies kertoo Uuno Hannulasta (1891-1963) lehtimiehenä, kansanedustajana ja maaherrana.

Hannula oli 1930-luvulla keskeinen poliitikko, joka presidentti Kyösti Kallion sihteerinä ja kansanedustajana vaikutti Suomen ensimmäisen maalaisliiton ja sosialidemokraattien muodostaman punamultahallituksen (1937) syntyyn. Hän oli vuosina 1937-1940 opetusministeri ja valtioneuvoston ulkoasiainvaliokunnan jäsen. Jatkosodan aikana vilkasliikkeinen ”Kaarneen poika” ehti moneksi; rauhanopposition yhdeksi keulakuvaksi, harjoitetun sotapolitiikan arvostelijaksi ja Kemi-Ajoksen sotavankileirin päälliköksi.

Punamultamies sisältää myös mustavalkoisia valokuvia ja dokumentteja, jotka kuvaavat Hannulan vaikeita hetkiä tai kipakkaa luonnetta. Jäätyään eläkkeelle 1958 Lapin läänin maaherran virasta hän valitti kirjeessään presidentti Urho Kekkoselle: ”Kun olut loppuu, supistuu ystävienkin määrä.”

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Kopioi tapahtuman jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Ohje sähköisten julisteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px) Muunkokoiset kuvat skaalataan näytölle sopiviksi.

Toimivimmat tiedostomuodot: jpg, png

Lähetä osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset julisteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

jpg

pdf

nega png