Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

#kirjastoklubi + Muusajuhlat + Taiteiden yö!

Aika: to 16.8.2018 17:00 - 22:00
Paikka: Pääkirjasto, Kaarlenväylä 3, Oulu

Taiteiden yönä pääkirjasto on täynnä sarjakuvaa, runoutta, kirjallisuutta, musiikkia, elokuvaa ja klassikkopelejä.

 

Amiga-peliluola

klo 17-22, maakuntakokoelmahuone (3. krs)

Pelattavana retropelejä klassisilla Amiga-tietokoneilla.

Yhteistyössä Suomen Amiga-käyttäjät ry.

 

Sarjakuvametron avajaiset

klo 17, Sarjasto (3. krs)

Sarjakuvametro avataan virallisesti kulkijoille ja esitellään pääurakoitsijoiden toimesta Sarjastolla. Vitriineissä esillä olevat metrolinjat johdattavat sarjakuvamaailmaan valittujen teemojen välityksellä. Linjakartan esittelijöinä toimivat Oulun Sarjakuvakeskukselta Harri Filppa ja Oulun kaupunginkirjastolta Soile Hirvasniemi. Sarjakuvametron metrokarttaan pääset tutustumaan myös osoitteessa: www.oulucomics.com/fi/sarjasto/sarjakuvametro/.

Yhteistyössä Oulun Sarjakuvakeskus.

 

#kirjastoklubi goes Muusat

klo 18-22, Tapahtumatila Laituri

Viidestoista Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali sisältää kuuden päivän aikana yli seitsemänkymmentä sanataiteellista tapahtumaa usein poikkitaiteellista otteella. Tilaisuuksissa kuullaan tuttuun tapaan runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja, mutta mukana on myös muun muassa sarjakuvaa, teatteria ja musiikkia eri muodoissaan. Tällä kertaa #kirjastoklubi lyö hynttyyt yhteen Muusajuhlien kanssa.

Klubin aluksi klo 18 kokoontuu Runolautakunta, jossa kuullaan ääneen luettuna oululaisten lyyrikoiden tekstejä runolautakunnan jäsenten arvioivaksi. Aapo Kukon vetämässä Runonapakympissä klo 18.30 henkilöt A, B ja C yrittävät runoilla itsensä henkilö X:n matkakumppaniksi. Jere Vartiainen esittelee tuoretta kokoelmaansa Minuus | Miinus (Kolera) klo 19. Kolmannessa runoteoksessaan runoilija nostaa esille ja mieheksi kasvamisen väkivaltaisia umpisolmuja. Vartiainen on lavarunouden vuoden 2014 Suomen mestari. Klo 19.30 kirjailijavieraaksi saapuu Maarit Verronen. Hän kertoo juuri ilmestyneestä romaanistaan Hiljaiset joet (Aviador), joka kuvaa ympäristön tuhoutumista pala palalta kosmisen mullistuksen seurauksena. Tilaisuuden päättää klo 20.30 Djangomania. Orkesteri yhdistelee amerikkalaista swingiä, ranskalaista mustalaisjatsia ja vanhaa suomi-iskelmää. Viulisti-laulaja Arto Nybomin, basisti Kari Korpisen ja kitaristi Vesa Tompurin triolle on ominaista välitön soiton ilo ja melankolinen melodisuus höystettynä huumorilla. Nähtävillä myös virtuaalis-kaunokirjallinen tietosanakirja Ensyklopedia.

Jorma ”Jope” Pitkäsen vierailu on peruuntunut.

Yhteistyössä Huutomerkki ry.

Oulun Muusajuhlat 2018

 

Elokuvanäytös: Tassu

klo 18-19.30, Pakkalan sali

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin pääpalkinnon voittaja 2016
Ohjaus: Robert-Adrian Pejo
Alkuperäinen nimi: Mancs
Unkari 2015 | 92 min | Suomen- ja englanninkielinen tekstitys
Suositus yli 8-vuotiaille

Pian isäksi tuleva Zoltán ottaa vaimoltaan salaa hoiviinsa vilkkaan saksanpaimenkoiran pennun. Kun kaupungissa katoaa pieni poika, Zoltán uskoo koiran hyvän vainunenän olevan avuksi. Tuleeko Tassusta sankari kaikista kommelluksista ja vastoinkäymisistä huolimatta?

Elokuva perustuu tositapahtumiin. Tassu-Mancsin kunniaksi on pystytetty patsas sen kotikaupunki Miskolcin keskustaan, Unkarin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin.

Yhteistyössä 37. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 12.-18.11.2018, Oulun Elokuvakeskus.

 

Modernin tangon taikaa

klo 19, Piazza (2. krs)

Eero Blomberg soittaa huilulla kuusi argentinalaissyntyisen Astor Piazzollan tangohahmotelmaa 1980-luvulta. Teokset kuuluvat huilistien keskeiseen soolo-ohjelmistoon. Niissä on hyvin kuultavissa säveltäjän persoonallinen lähestymistapa uudistuvan tangomusiikin melodiikkaan ja rytmiin, joissa Bandonéon-soitinta jäljittelevä aksentointi vuorottelee kaihoisien ja jopa melankolisten aihelmien välillä.

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube

Ohje sähköisten tiedotteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px).

Näytöt tukevat yleisimpiä kuva- ja videotiedostomuotoja.

Videotiedoston pituus tulee olla mielellään alle 20 sekuntia ja koko alle 500MB.

Lähetä tiedostosi tai linkki tiedostoon osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset tiedotteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Karjasilta, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

Lataa logo jpg-muodossa

Lataa logo pdf-muodossa

Lataa valkoinen logo png-muodossa