Kirjastot on suljettu 13.4. saakka valtioneuvoston määräyksellä.

Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirretään ja ne ovat aikaisintaan 4.5.2020. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Kirjailijavieraana Tiina Piilola: Kalevalan naiset

Aika: ma 23.9.2019 18:00 - 19:00
Paikka: Pääkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3, Oulu

Tiina Piilola: Kalevalan naiset olivatkin voimanaisia

”Kalevalan naishahmoja on tulkittu aina väärin”, väittää kirjailija ja kirjallisuudentutkija Tiina Piilola vasta julkaistussa tietokirjassaan Kalevalan naiset. Kun Kalevala tunnetaan Väinämöisen ja muiden vahvojen miesten sankaritarinana, Piilola näyttää, että naisetkin osasivat panna maailmalle hanttiin ja pystyivät pitämään oman päänsä.

Tiina Piilola (s. 1977 Raahe, asuu Jyväskylässä) on suomalainen kirjailija. Hän on toiselta koulutukseltaan toimittaja ja toiselta kirjallisuustieteen tohtori.  

Piilolan esikoisromaani Alkuvedet (2006) sijoittui hänen pohjalaiseen lapsuudenympäristöönsä. Vuonna 2017 julkaistiin Piilolan väitöskirja Kalevalan naiset ja tiedon yöpuoli: Lönnrotin jalanjäljissä kohti kalevalan naisten tarinoita (sarjassa Jyväskylä Studies in Humanities 312). Sen mukaan varsinkin eepoksen keskeisten naishahmojen, Ainon, Louhen, Marjatan ja Lemminkäisen äidin hahmojen koko syvyys on jäänyt oivaltamatta. Hänen 2017 tarkastettu väitöskirjansa käsitteli Kalevalan naisia. 

Kirjailijana Piilola kuvaa itseään kala-linnuksi: "Esikoiskirjassani uiskentelin syvissä lapsuudenaikaisissa vesissä. Seuraavissa romaaneissaleijuin maan ja taivaan, toden ja sadun rajamailla, ja vasta Kalevalan naisten kanssa olen löytänyt lujan tasamaan. Kirjoittaminen on minulle, lempifilosofini Rosi Braidottin sanoin, jatkuvan tulemisen ja muuttumisen projekti."

Tilaisuuden yhteistyökumppanit ovat kaupunginkirjaston ohella Oulun Kalevalaiset, Oulun Ympäristön Kalevalaiset Naiset ja Kalevalaisten Naisten Liitto. 

Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

 

Kuva: Miikka Piiroinen

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube

Ohje sähköisten tiedotteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px).

Näytöt tukevat yleisimpiä kuva- ja videotiedostomuotoja.

Videotiedoston pituus tulee olla mielellään alle 20 sekuntia ja koko alle 500MB.

Lähetä tiedostosi tai linkki tiedostoon osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset tiedotteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Karjasilta, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

Lataa logo jpg-muodossa

Lataa logo pdf-muodossa

Lataa valkoinen logo png-muodossa