Vampyyrikirjoja - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Carpe Jugulum - vampyyrikirjoja
 

Justin Cronin:
Ensimmäinen siirtokunta


Palkittu Ensimmäinen siirtokunta yhdistää kauhua ja tieteiskirjallisuutta virkistävällä tavalla. Vanha tuttu vampyrismi onkin pieleen menneen sotilaslääketieteellisen kokeen tulos, joka tuhoaa lähes koko länsimaisen yhteiskunnan. Ainoa toivo paremmasta huomisesta on orpotyttö Amy, puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen.

Saatavuus

Justin Cronin: Linnake

Linnake jatkaa  Ensimmäisen siirtokunnan aloittamaa maailmanlopun jälkeistä vampyyritrilogiaa. Ihmiskunnan rippeillä on vastassaan elävien kuolleiden kaksitoista johtajaa eikä tulevaisuus näytä kovin valoisalta. Iätön Amy ja hänen toverinsa aikovat kuitenkin taistella ihmisten tulevaisuuden puolesta. Trilogiasta ollaan kaavailemassa myös elokuvia

Saatavuus

Verenhimo: Suomalaisia vampyyritarinoita

Kyllä meilläkin osataan! Verenhimo on täynnä kotimaisia vampyyritarinoita. Nämä verenimijät käyvät seuroissa, hoitavat lehmiä, raahautuvat töihin ja viettävät hyvin suomalaista elämää – silloin kun eivät etsi seuraavaa onnetonta purulelua. Kotiseutunostalgia tosin unohtunee näitä selkää kylmääviä tarinoita lueskellessa.


Saatavuus

Elisabeth Kostova: Historiantutkija

Teini-ikäinen tytär löytää isänsä kirjastosta tyhjän, lohikäärmeen päällä koristellun kirjan sekä kellastuneita kirjeitä. Vastahakoinen isä suostuu kertomaan menneisyydestään ja kadonneesta professori Rossista: isä ja Ross ovat jäljittäneet kreivi Draculaa. Draculan viimeistä hautaa selvittäessään tytär pääsee selville myös äitinsä Helenen kohtalosta.

Saatavuus

Hannele Mikaela Taivassalo:
Nälkä

Jorunn Omakosto oli 200 vuotta sitten räätälimestarin tytär Tukholmasta. Nyt hän on kaikkiruokainen vampyyri, joka jäljittää raivokkaasti salaperäistä Muukalaista. Kaukana menneisyydessä on kohtalokas säätyerot ylittävä rakkaussuhde. Jorunnin rakkauden ja veren nälkä on alati riipaisevan läsnä, mutta hän ei suostu alistumaan uhriksi.

Saatavuus
 

 
Matt Haig: Radleyn perhe

Hyvin toimeentulevien asuinalueella asuu eräs tuikitavalliselta vaikuttava perhe. Normaaliuden kulissi pysyy pystyssä vain vaivoin. Teini-ikäiset lapset ovat vielä tietämättömiä, että heidän ruokavalios- taan puuttuu yksi tärkeä osa-alue: veri.

On varsin selvää, että väistämättä jokin tulee pääsemään irti.

Saatavuus

John Polidori: Vampyyri

Vuonna 1819 ilmestynyt vampyyrikerto- mus on modernin verenimijäperinteen ensimmäinen ilmentymä. Teoksen keskiössä on lordi Ruthven, jonka oudon kylmä käytös herättää nuoren aatelismies Aubreyn huomion. Hän matkustaa lordin mukana ympäri Eurooppaa tarkkaillakseen tämän käytöstä, tuhoisin seurauksin.

Saatavuus
 

Guillermo del Toro & Chuck Hogan: Vitsaus: ensimmäinen kirja


JFK:n lentokentälle laskeutuu kone, jonka valot sammuvat välittömästi laskeutumi sen jälkeen. Kaikki matkustajat ovat kuolleita neljää lukuun ottamatta ja nämäkin ovat siinä tilassa, etteivät pysty kertomaan tapahtumista.

Hätiin kutsutaan epidemologi Eph Goodweather tiimeineen. Selviää, että kyseessä oleva epidemia on erilainen kuin mikään, mihin Eph on aiemmin törmännyt

Saatavuus

Guillermo del Toro & Chuck Hogan: Lankeemus : toinen kirja


Vitsaus-trilogian toisessa osassa epätaval- linen vampyyrinmetsästäjätiimi epidemologi Eph, entinen panttilainaaja professori Setrakian ja tuholaistorjuja Fet jatkavat taistelua yhä nopeammin leviävää vampyyriloista vastaan. Tilanne pahenee hetki hetkeltä, kun verimatoja kuhisevat ruumiit etsivät rakkaimpiaan levittääkseen tartuntaa.
 

Saatavuus

Kevin Jackson:
Bite: A Vampire handbook


Vampyyreistä on kohistu jo varhaisimmista korkeakulttuureista saakka eivätkä torahampaat ole vieläkään eläkeiässä. Bite: A Vampire handbook kokoaa yhteen eri aikakausien vampyyriperinteitä ja mainintoja kirjallisuudessa ja elokuvissa. Tiesitkö muuten, että vampyyrit osaavat hallita säätä ja että niillä on vaikeuksia ylittää virtaavaa vettä?

Saatavuus

J. R. Ward: Mustan tikarin veljeskunta -sarja

Caldwellin kaupungissa elää vampyyriyhdyskunta, joka on sulautunut salassa rajoituksiensa ehdoilla ihmisten maailmaan. Vampyyrirotu ylläpitää ikuisia tapojaan ja rituaalejaan ja jatkaa loputonta taistelua vihollisiaan, lessereitä, vastaan. Kirjasarja keskittyy veljeskunnan vampyyrisotureihin ja heidän elämiinsä liittyviin henkilöihin ja tapahtumiin.

Saatavuus

 

Juha-Pekka Koskinen:
Paholaisen vasara


Nuori tutkija Matias Rakola pääsee haastattelemaan suljetulle osastolle Lauria, joka väittää olevansa prinssi Vladislaus, Valakian ruhtinas Vlad Dracula. Sairaalassa tapahtuu raaka murha, mihin Lauri vaikuttaa olevan syypää. Tapausta tutkiessaan Matias joutuu kohtaamaan myös oman menneisyytensä entisen rakastettunsa Petran  ja kadonneen äitinsä kautta.

Saatavuus

 

John Ajvide Lindqvist:
Ystävät hämärän jälkeen


Oskar on 12-vuotias, koulukiusattu poika, joka asuu äitinsä kanssa, haaveilee kostavansa kiusaajilleen ja kerää murha-artikkeleita lehdistä. Naapuriin muuttaa outo pari, mies ja tyttö, Eli, joka näyttää kyllä Oskarin ikäiseltä lapselta, mutta vaikuttaa ihan joltain muulta. He tutustuvat ja ystävystyvät. Sitten metsästä löytyy kuiviin imetty teinipojan ruumis.

Saatavuus

 

Charlaine Harris: Sookie Stackhouse -sarja

Sookie työskentelee tarjoilijana pikkukaupungissa, ja on telepaatti. Hän kietoutuu mukaan vampyyrien suhteisiin ja valtapeleihin kohdatessaan Bill Comptonin, joka muiden vampyyrien lailla on voinut astua ”ulos arkusta” vampyyrien ravinnoksi sopivan keinoveren ansiosta. Hahmokavalkaadista löytyy vampyyrien lisäksi myös ihmissusia, noitia ja muita ”yliksiä”.

Saatavuus

Terry Pratchett: Carpe jugulum

Vampyyrit osoittautuvat liian pitkäikäisiksi vieraiksi Lancren kuningaskunnassa. Valtaapitävien noitien sydämiä eivät sydämettömät vieraat liiaksi lämmitä, joten on aika ottaa käyttöön monenlaiset konstit, joilla vampyyrit saadaan potkittua pois. Pratchettin fantasiaromaani on täynnä vahvaa satiiria, kielellistä leikkiä ja syviä teemoja.

Saatavuus

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, lokakuu 2015

OUTI-verkkokirjasto