Vanhemmille - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


 
Okariino
Satukallio
Satumetso
 

Oulun koulujen ja kaupunginkirjaston
yhteistyön verkkosivusto:

Vanhemmille

Kirjasto tarjoaa lapsiperheille monipuoliset kokoelmat lasten- ja nuortenkirjoja, lastenmusiikkia, sarjakuvia, dvd-elokuvia ja tietokonepelejä. Asiantunteva henkilökunta auttaa aineiston valinnassa, hakee tietoa eri aiheista ja suosittelee lukemista. Kirjastoammattilaiset jäljittävät myös runoja ja satuja, lastenlauluja ja "unohtuneita" lastenkirjoja.

Tiesitkö, että alle kouluikäinenkin lapsi voi saada oman kirjastokortin? Kortin voi hankkia kaikista kaupunginkirjaston palvelupisteistä.

Perheen tarinapassi

Perheen tarinapassissa on mukavia ääneen luettavia kuva- ja satukirjoja perheen yhteisiin lukuhetkiin. Lapselle lukeminen kehittää kielen oppimista ja monipuolista sanavarastoa, myös tunne-elämän taidot kehittyvät. Lukuhetket ovat ihania läheisyyden ja yhdessäolon tuokioita, myös jo itse lukemaan oppineet lapset nauttivat kun heille luetaan ääneen ja he saavat keskittyä kuuntelemaan tarinoita.

Satusoppi

Kirjastossa voi viettää aikaa viihtyisässä ympäristössä. Pääkirjaston lastenosaston satusoppi on perheille tarkoitettu oleskelutila, jonka yhteydessä on lasten wc ja hoitoalusta. Satusopessa voi lueskella, leikkiä pehmoleluilla ja pelata pienten lasten pelejä. Sopen eläinaiheisissa seinämaalauksissa (Tiina Piippo, 2011) riittää tutkittavaa koko perheelle.

Monissa Oulun kirjastoissa on erityisesti lapsille suunniteltuja tiloja. Kirjastot järjestävät erilaisia tapahtumia: satutunteja, lastenkonsertteja ja näyttelyitä.

Lisätietoja: lastenosasto.kirjasto(at)ouka.fi
p. 08 558 47342