Kirjaston tiedonhaku

Kirjastossa voit etsiä kirjoja hyllyjä selailemalla. Kirjaston aineistot on järjestetty aiheiden mukaisesti. Kirjat ja muu aineisto ovat siis hyllyssä tietyssä järjestyksessä. Kirjaston henkilökunnalta voit aina kysyä apua, neuvoja ja vinkkejä!

Hyllyluokitukseen voit tutustua oikeasta sivupalkista löytyvät Luokituspuun avulla tai katsomalla Kallen ja Keijon kirjastoluokat -videon.

 

OUTI-verkkokirjaston tiedonhaku

OUTI-kirjastoihin kuuluu 16 eri kaupungin- ja kunnankirjastoa, joilla on yhteinen aineistotietokanta eli OUTI-verkkokirjasto. Verkkokirjastosta löydät tietoa kirjastojen kokoelmissa olevasta aineistosta: mm. kirjoista, elokuvista, äänikirjoista, konsolipeleistä ja musiikista sekä e-aineistosta.


Tiedonhaun harjoitustehtävät Action Bound -sovelluksessa

Actionbound -sovelluksesta löytyy 5. luokan OUTI-kirjastopeli. Pelissä on kivoja kirjaston käyttöön ohjaavia kysymyksiä sekä tehtäviä, joiden avulla voidaan harjoitella OUTI-verkkokirjaston tiedonhakua. Peliä voi pelata yksin tai ryhmässä. Kuka kerää eniten pisteitä? Lataa Actionbound -sovellus laitteellesi App Storesta ja Play-kaupasta.

Ohje Actionboundin käyttöön: 1. Hae bound, 2. Haku, 3. kirjoita hakukenttään Kirjasto, 4. Valitse 5 lk OUTI-kirjastopeli, 5. Aloita, 6. Kirjoita nimesi ja valitse Hyväksyn, 7. Aloita pelaaminen.

Verkosta löytyvät myös OUTI-verkkokirjaston tiedonhaun mobiilitehtävät.


Katso videolta mikä OUTI-verkkokirjasto on:

Tutustu myös OUTI-verkkokirjaston lapsille tehtyihin opastusvideoihin:

 

 

 

Luokituspuu

Luokituspuu (pdf)

YKL Finto-palvelussa (Suomen Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä)

Kirjasampo.fi Kirjastot.fi
– tietoa kirjallisuudesta
Kysy kirjastonhoitajalta
– vastaus mihin tahansa kysymykseen

Verkko-YKL
Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä

Finto - etsi asiasanoja (YSA)

Kirjastojen materiaalit

Kirjastojen opetusmateriaalit ovat Kirjastossa Tavataan -sivuilla.