Tekstin koko A- A+

Mitä teemme? Mitä teemme?

Kirjastoreitti on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun koulujen yhteistyötä. Kirjastoreitti sisältää kirjastokäyntejä, verkkokirjaston opastuksia ja vinkkauksia. Peruskoululaiset käyvät vähintään neljä eri kertaa kirjastossa kouluvuosiensa aikana.

Kirjastovierailut. Koululaiset tutustuvat lähikirjaston tiloihin, kokoelmaan ja palveluihin.

Kirjavinkkaukset. Vinkkaus on kirjoista kertomista lukemaan innostavalla tavalla. Kirjastoreitissä vinkataan kaikille kolmasluokkalaisille. Kirjastot järjestävät kirjavinkkauksia myös muille luokka-asteille. Kirjastossa voidaan vinkata myös elokuvia, pelejä ja musiikkia.

Tiedonhaun opetukset. Viides- ja seitsemäsluokkalaiset opettelevat hakemaan tietoa OUTI-verkkokirjastosta ja tekevät harjoitustehtäviä.

Varaa aika Kirjastoreitti-käynteihin hyvissä ajoin. Vierailulle on mahdollista tulla koulupäivän aikana, myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella.

 

Kirjastoreitti.fi -sivusto kokoaa Oulun kaupunginkirjaston ja koulujen yhteistyötä koskeva tiedon yhteen paikkaan. Sivusto on perustettu osana Lukuinto-ohjelmaa.

Sivustoa ylläpitää Oulun kaupunginkirjasto. Koulukirjasto-osuuden sisällöstä vastaa Oulun koulukirjasto. Sivuilla seikkailee myös Jii Roikosen luoma Kika-kirjastokala.

Otamme mielellämme vastaan palautetta sivuista.