Luokkaretket pääkirjastoon

Keväisin Oulun pääkirjastossa käy paljon luokkaretkiryhmiä Oulun kouluista ja myös ympäristökunnista. Kirjasto on hyvä luokkaretkikohde! Voit vierailla kirjastossa omatoimisesti tai varata ajan ryhmäkäynnille.

Jos haluat opastetun luokkaretkivierailun luokallesi, ota yhteyttä pääkirjaston lasten ja nuorten osastoon p. 08 558 47342 tai lastenosasto.kirjasto(at)ouka.fi.


Pääkirjaston keväinen luokkaretkivierailu, kesto noin 45 minuuttia:

  • sisältää opastuksen
  • oppilaat ja opettaja viedään kierrokselle suureen pääkirjastoon ja sen eri osastoille
  • kurkataan paikkoihin, joihin kirjaston asiakas ei tavallisesti pääse
  • nähdään miten palautusautomaatti toimii ja lajittelee kirjoja
  • mukaan myös kivoja kesälukuvinkkejä

Varaa luokkaretkivierailu hyvissä ajoin!


Eväiden syönti

Eväitä voi syödä kirjaston ala-aulan perällä, jossa on pöytiä ja tuoleja. Mikäli tulette isommalla porukalla, on asiasta hyvä ilmoittaa kirjaston Kahvila Tarinaan.


Seikkailurata

Pääkirjastossa on lapsille tarkoitettu omatoiminen seikkailurata, joka johdattaa matkalle ympäri kirjastoa. Seikkailu alkaa pääkirjaston lasten osaston (2. krs) lainausautomaatilta. Radalle on vapaa pääsy kirjaston aukioloaikoina ja se on pysyvästi osana kirjaston palveluita. Seikkailu kestää noin 30 minuuttia ja sopii lukutaitoisille lapsille tai pienemmille isomman kanssa.

Tohtori Kipling on suureellisuuteen taipuvainen maailmanluokan seikkailija, joka joutuu yhdessä toimeliaan ystävänsä Jimin kanssa usein seikkailuihin. Kirjastoon toverukset ovat tulleet tutustumaan suurista seikkailijoista kertoviin kirjoihin, mutta joutuvatkin keskelle suurta arvoitusta. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Seikkailuradalla ratkotaan kirjaston kummallisia tapahtumia ja tutustutaan kirjaston tiloihin.

Radan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet taiteilijat Antti Kaarlela ja Antti Kairakari, jotka ovat toteuttaneet aiemmin samankaltaisen seikkailun myös kulttuuritalo Valveelle.

Seikkailuradan tehtävärasteja löytyy eri puolilta pääkirjastoa. Ensimmäisen rastin löydät lasten osaston (2. krs) lainausautomaatilta.