Myyrän seikkailut kirjastossa

Kiviniemen koulu ja kirjasto, syksy 2018

1. Myyrä ei ole koskaan aiemmin käynyt kirjastossa ja nyt se on saanut muuttaa kirjastoon syksyn ajaksi sateilta suojaan.

Myyrä on innostunut! Se nuuhkii, tonkii, katselee, kuuntelee ja etsii. Myyrä ei ole koskaan aiemmin nähnyt missään näin paljon satuja ja tietoa.

3. Kiviniemen koulun väki opastaa Myyrää käyttämään tietokonetta.

Internetistä Myyrä löytää paljon kaikkea hauskaa ja hyödyllistä - tietoa ja uutisia, kissavideoita, kuvia myyräystävistä, musiikkia ja kummallisia, hauskoja kuvia, joita kutosluokan oppilaat sanovat meemeiksi.

5. Uteliaan Myyrän on pakko tarkistaa, ettei keräyspaperilaatikkoon ole vahingossa joutunut kirjoja.

Hupsista vain, hän putoaa laatikon pohjalle! Onneksi ihana virastomestari Anu sattuu juuri kulkemaan ohi ja pelastaa Myyrän.

7. Kun ilta saapuu ja kirjaston ovet sulkeutuvat, Myyrä jää Ponin kanssa säkkituoliin nukkumaan.

Myyrä vilkuttaa sinulle hyvästiksi ja toivoo, että näkisi sinut pian uudestaan! Myyrä viihtyy kirjastossa ja koululla, koska tänne ovat tervetulleita aivan kaikki.

2. Myyrästä tuntuu kuin se olisi yhtäkkiä löytänyt paljon uusia ystäviä.

Kirjoja selatessaan myyrä kuvittelee millaista olisi matkustaa maailman ympäri tai rakentaa suuri lumilinna Kiviniemen koulun oppilaiden kanssa.

4. Myyrä löytää myös uuden ystävän, Ponin.


Poni on kuljettanut Kiviniemen koulun väkeä moninaisiin seikkailuihin ja nyt on Myyrän vuoro! Yhdessä myyrä ja poni ratsastavat ympäri kirjastoa niin villisti, että kirjastonhoitajan täytyy pysäyttää vauhdikas leikki.

6. Myyrä tahtoo myös opetella kirjoittamaan.


Taitavat ekaluokkalaiset auttavat häntä. Myyrän käsi on suuri ja kynä aika pieni, mutta pienen harjoittelun jälkeen Myyrä kirjoittaa jo hienosti oman nimensä.