Tekstin koko A- A+

Pääkirjaston esittely Pääkirjaston esittely

ASIAKASPALVELU

Pääkirjaston lainausosaston pohjakartta.

Asiakaspalvelutiskejä löytyy kirjaston joka kerroksesta. Kysy neuvoa tietopalvelusta tai muilta palvelutiskeiltä.

Lastenosaston tietopalvelu vastaa kaikkiin lasten ja nuorten aineistoon liittyviin kysymyksiin. Musiikkiosaston tietopalvelusta voi kysyä mitä vain musiikista

KIRJASTON ALA-AULA

Täältä löytyvät näyttelyvitriinit sekä näyttelytila, Pakkalan sali, vahtimestarit, naulakot ja WC:t

ENSIMMÄINEN KERROS

Lehtisali

Luettavana on noin 100 sanoma- ja vajaa 700 aikakauslehteä 14 kielellä. Kuluvan vuoden lehtiä ei lainata. Uusin lehti on esillä, vanhempia numeroita voi pyytää palvelutiskiltä luettavaksi. Lehtisalista löytyvät nykyään myös pääkirjaston lainattavat aikakauslehdet.

Aikakauslehdet on järjestetty aiheittain, sanomalehdet ovat aakkosissa ikkunanpuoleisella seinällä.

Tietokoneita on asiakkaiden käytössä 10 kpl, varaus tehdään kirjastokortilla. Lehtisalissa on myös väri- ja mustavalkotulostus, skanneri ja kopiokone. Kirjojen ja lehtien kierrätyskärry löytyy myös lehtisalista.

Kahvila Tarina

Kahvila Tarinassa voit syödä herkullista lounasta tai nauttia kahvia sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa. Omia eväitä ei voi syödä kahvion pöydissä, vaan ensimmäisen kerroksen pöydissä kahvilan vieressä.

TOINEN KERROS

Aikuisten osasto

Tältä osastolta löytyvät aikuisten kaunokirjallisuus sekä tietokirjat. Tällä osastolla ovat myös elokuvat, äänikirjat sekä vieraskielinen kirjallisuus.

Kaunokirjallisuudessa eri genrejä on erotettu omiin hyllyihinsä. Näitä ovat mm. jännitys ja kauhu, romantiikka sekä fantasia ja scifi. Muu kaunokirjallisuus on tekijän mukaan aakkosissa ikkunanpuoleisella seinällä

Tietokirjat on luokitettu hyllyihin aiheen mukaan. Aihetta kuvaa luokkanumero. Varattavat tietokoneet löytyvät osaston takaosasta

Lasten ja nuorten osasto

Osastolle on sijoitettu kaikki lasten ja nuorten aineisto, myös musiikki.

Nuorten alueelta löytyvät: nuorten aikuisten kaunokirjallisuus 15+ sekä lehdet ja tietokirjallisuus. Lasten puolella ovat pienten lasten lehdet, kuvakirjat, satujen kuuntelu ja satusoppi.

KOLMAS KERROS

Musiikkiosasto ja Sarjasto

Osastolle on sijoitettu kaikki musiikkiaineisto: cd-levyt, musiikkikirjallisuus, nuotit, musiikkielokuvat ja musiikkilehdet. Myös lainattavat konsolipelit löytyvät musiikkiosastolta. Musiikkiosastolla on myös studio, jossa voi kuunnella musiikkia, soittaa pianoa, katsoa elokuvia ja pelata Playstation-pelejä.  Tila varataan kirjastokortilla. Musiikkiosaston laitteilla voit digitoida vhs-videoita, c-kasetteja ja lp-levyjä.

Sarjasto on Suomen ensimmäinen sarjakuvakirjasto, joka kokoaa yhteen kirjaston sarjakuvakokoelmat sekä Oulun Sarjakuvakeskuksen tuottamat tapahtumat ja näyttelyt. Pääkirjaston lasten, nuorten ja aikuisten sarjakuvat löytyvät siis Sarjastosta.

Opintosali Kässy

Opintosali on kirjaston ainoa täysin hiljainen tila. Täällä voi lukea ja opiskella rauhassa. Ylioppilaskirjoitusten ja pääsykokeiden aikaan tila on hyvin suosittu.

Maakuntakokoelma

Maakuntakokoelmaan hankitaan Pohjois-Pohjanmaahan liittyvää aineistoa sekä paikallisten kirjailijoiden teoksia. Paikallinen historia ja nykypäivä ovat kokoelmassa vahvasti esillä.