In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Päiväkodissamme jokaisessa ryhmässä on niin sanottu avoin oppimisympäristö, joka tarjoaa lapsen toimintaan tiedollisia, taidollisia ja kokemuksellisia aineksia. Pelit, aistiharjoitukset, piirtämis- ja askarteluvälineet, tietokoneet sekä kirjat olemme asettaneet lapsen tasolle.

Meidän aikuisten tehtävä on luoda lapselle turvallinen, luottamuksellinen, avoin ja iloinen, sekä kiireetön oppimis- ja kasvuympäristö. Perheiden kanssa korostamme avointa ja rehellistä kasvatuskumppanuutta. Jokaiselle lapselle on nimetty oma vastuuaikuinen.

Päiväkotimme kaikki toiminta perustuu kestävän kehityksen periaatteella. Luonto ja ympäristö ovat meille tärkeitä. Kestävän kehityksen ohella painopistealueitamme ovat liikunta ja kuvataide.

Penaalin ompelua


Esiopetusryhmä

Tarjoamme laatua
esiopetuksen
harjoitamme
käyttöä kynän
sekä suksen.

Tärkeää myös
on antaa
leikille aikaa:
siinä on paljon
oppimistaikaa!


(V. Ansamaa)

Kisakentän Vihreä-lipputoiminta

Vihreä lippu on kansainvälisen kasvatuksen ympäristömerkki. Meillä sen tunnuksena on lipputangossa liehuva lippu. Teemme tavoitteellista ja pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen edistämiseksi. Ensimmäinen projektimme oli jätteiden vähentäminen ja siinä onnistuimme hyvin ja niinpä saimme Vihreän lipun keväällä 2011.

Lapset ovat aktiivisia toimijoita projektissa, suunnittelussa ja arvioinnissa yhdessä henkilökunnan kanssa. Seuraavan projektimme teema on vesi.
Opimme Vihreän lipun projektin avulla

  • vähentämään jätettä
  • säästämään energiaa
  • huolehtimaan lähiympäristöstä sekä koko maapallosta
  • muuttamaan omia kulutustottumuksia


Liikunta

Kisakentän päiväkodissa on hyvät mahdollisuudet liikkumiseen. Meillä on avara liikuntasali ja peruskorjattu piha leikkivälineineen. Kisakentän kenttä, Tuiran puisto ja Oulujoen suistoalue ovat kävelymatkan päässä. Liikuntasalia vuokrataan ulkopuolisille toimijoille mm. Kansalaisopisto.

Kuvataide

Meillä löytyy innostunut ja osaava henkilökunta taidekasvatukseen. Materiaaleja ja tekniikoita kokeilemme monipuolisesti ja arvostamme lasten tekemää taidetta laittamalla sen kauniisti esille. Päiväkodissamme on siis "jatkuvasti muuttuva taidenäyttely" oman väen ja vieraiden iloksi.