In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Rehtorin tervehdys lukuvuodelle!

Terveisiä koulusta. Lapset ovat saapuneet aloittamaan syyslukukauden iloisella ja reippaalla mielellä, vaikka varsinainen kesä taisi saapuakin vasta tällä viikolla. Toivottavasti kesällä kerättyjä voimia riittää syyslomaan saakka, vaikka uiminen ja auringosta nauttiminen ovat tainneetkin jäädä aika vähälle. Onneksi ehdimme vielä elokuun aikana kerätä varastoon aurinkoa ja lämmintä.
 
Heti ensimmäisten päivien aikana olemme kiinnittäneet huomiota koulumme ilmapiiriin. Emme hyväksy kiusaamista ja harjoittelemme kohtaamaan toisemme ystävällisesti ja kunnioittaen. Toivon, että jokainen Kiviniemen koululla työskentelevä, iso tai pieni, voi tulla turvallisin mielin jokaisena aamuna aloittamaan päivänsä ja kulkea koulumatkansa rauhallisella mielellä. Tässä yhteisessä ponnistelussa te huoltajat olette avainasemassa. Lasta tulee kuunnella herkällä korvalla, jotta pääsemme ajoissa puuttumaan ei-toivottuun toimintaan. Yhteistyö on voimaa.
 
Tämän lukuvuoden keskeisimmät yhteiset asiat ovat koulun arvopohjan rakentaminen valmiiksi, oppilasarviointi sekä uuden opetussuunnitelman käyttöönotto. Opetussuunnitelma tulee varsinaisesti käyttöön lukuvuoden 2016 aikana, mutta valmistaudumme jo tämän lukuvuoden aikana uusiin toimintatapoihin ja sisältöihin.
 
Olemme rakentaneet koulumme arvopohjaa yhteistyössä koulun aikuisten ja lasten kanssa. Te olette olleet omalta osaltanne eri vaiheissa mukana, joko koko kaupungin prosesseissa tai meidän omissamme. Tärkeintä koulumme arvoissa on se, että ne näkyvät koulumme arjessa ihan joka hetki.
 
Tulemme muuttamaan oppilasarviointia tänä lukuvuonna. Väliarviointitodistus jää pois ja käymme teidän kanssanne arviointikeskustelun joulu-tammikuun aikana. Oppilas on mukana keskustelussa. Kerromme arviointikeskustelun käytännön toteutuksesta tarkemmin lokakuun aikana. Pääsette tutustumaan keskustelukaavakkeeseen hyvissä ajoin ennen keskustelua.
 
Uuden opetussuunnitelman hengen tulisi onnistuessaan näkyä selvästi myös sinne kotiin päin. Oppiaineen sisältöjen ulkoa oppiminen ei voi enää olla keskeisin tavoite, vaan opiskelussa mennään taito edellä ja harjoitellaan samalla yhdessä vuorovaikutustaitoja. Hyödynnämme myös digitaalista oppimisympäristöä. Edelleen on tietenkin olemassa myös tiettyjä perustaitoja ja ilmiöitä, joiden oppimisen ja ymmärtämisen pohjalta rakennamme yleissivistystä. Näiden rinnalle on kuitenkin tullut taitoja, joiden avulla on helpompi löytää oma paikkansa yhteiskunnassa. Koulun yksi tärkeimmistä perustehtävistä on auttaa lasta löytämään lahjansa ja vahvuutensa sekä mahdollisuutensa.
 
Lapsen kasvun tukemisen tärkeänä perustana on se, että koti ja koulu tekevät yhteistyötä. Molemmilla on tässä tärkeässä prosessissa oma roolinsa, eikä se ilman yhteistyötä onnistu. Meidän onkin tärkeä keskustella avoimesti toistemme kanssa. Wilma olkoon informaatiokanava, jota on tärkeä seurata aktiivisesti kotona ja koulussa, mutta keskustelu tulee käydä kasvotusten, toistemme näkemyksiä kunnioittaen. Näin voimme paremmin tarkistaa, olemmeko ymmärtäneet toisemme oikein. Toivon näkeväni teidät, arvoisat huoltajat, runsain joukoin yhteisissä tapaamisissa, vanhempainilloissa, koulun avoimien ovien päivillä viikolla 40 sekä lauantaityöpäivinä 5.9. sekä 19.12.
 
Kouluväki on innoissaan aloittanut uuden lukuvuoden yhdessä oppilaiden kanssa.
 
Seija Ländén, rehtori