Vihreä lippu

Vihreä lippu -ohjelma on päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille tarkoitettu työkalu kestävän kehityksen toteuttamiseen arjessa. Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka ottavat aktiivisen roolin toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ympäristökuormitusta vähennetään tavoitteellisesti askel kerrallaan ja säästöjä saadaan aikaiseksi niin sähkön, veden, kuin energiankin kulutuksessa. Lisäksi ohjelmassa mukana olevat lapset, nuoret ja aikuiset saavat elämyksiä ja oivalluksia ympäristönsuojelusta ja kestävästä elämäntavasta. Kiviniemen koulu liittyi ohjelmaan elokuussa 2013, jolloin lähdimme tavoittelemaan koulullemme vihreää lippua!

Ensimmäisenä vuonna eli 2013-2014 meidän koulu valitsi teemaksi jätteiden vähentämisen ja seuraavana lukuvuonna 2014-2015 teemanamme oli kestävä kulutus. Jätteet vähenivät koulullamme sekä kulutusta tarkasteltiin monelta eri kantilta, joiden seurauksena meille myönnettiin vihreä lippu keväällä 2015. Tulevaisuudessa onkin tarkoitus jatkaa ympäristöystävällistä linjaa koulullamme ja ylpeänä pitää vihreää lippua koulumme lipputangossa!

www.vihrealippu.fi