In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Päiväkotimme Päiväkotimme

Päiväkotimme sijaitsee mäntykankaalla aivan kävelymatkan päässä Lämsänjärvestä. Luonnonläheinen sijainti urheilukenttineen, metsäalueineen ja jokimaisemineen mahdollistaa monipuolisen varhaiskasvatuksen toteuttamisen ympäri vuoden – liikunnan, retkeilyn, tutkimisen ja kokeilemisen keinoin.

Kylämäinen lähiympäristö tuttuine ihmisineen on lapselle turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö. Yhteistyö lähikoulun, kirjaston, seurakunnan jne. kanssa lisää lapsen vuorovaikutusta ja kokemuksia ympäristönsä kanssa.

Päiväkodin tilat ja toiminta-aikataulu on järjestetty siten, että ne mahdollistavat ryhmien jakamisen ja toimintojen eriyttämisen sekä antavat lapselle tilaisuuden toteuttaa leikkejään ja tyydyttää liikunnan tarpeensa. "Avoimet ovet" päiväkodin sisällä laajentavat lapsen reviiriä ja mahdollistavat eri-ikäisten lasten välisen kanssakäymisen.

Myös koulun tilat palvelevat meitä oppimisympäristönä. Esikoululaiset ruokailevat päivittäin koulun ruokasalissa. Kaikilla ryhmillä on mahdollisuus käyttää koulun liikuntasalia. Esikoululaiset tutustuvat luokkaan, luokkatilanteisiin ja opettajiin. Erityisopettaja tulee tutuksi esim. lorukerhojen kautta. Koulun keittiöön ja sen henkilökuntaan tutustumme toimittamalla pikku asioita keittiöllä. Isommat oppilaat – etenkin iltapäiväkerholaiset, joiden kanssa pääsemme pelaamaan tai leikkimään – eivät enää tunnukaan niin vierailta.