Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kaikille avoin ”Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen” -päivä 5. syyskuuta

 

Uudet paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat eli vasut otettiin käyttöön elokuun alussa. Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea tiistaina 5. syyskuuta.

Tervetuloa tutustumaan Oulun vasuihin ja siihen, millaisia asioita Oulun varhaiskasvatuksessa painotetaan. Jokaisessa Oulun päiväkodissa järjestetään 5.9. avoimet ovet ja Oulu10:n aulassa (Torikatu 10) pop up -tapahtuma klo 10-14.
 

Päivähoidosta varhaiskasvatukseen

Uudistunut varhaiskasvatus perustuu Opetushallituksen laatimiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Perusteet ovat valtakunnallinen määräys, jonka mukaan paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat ja jokaisen lapsen oman vasu laaditaan.

Varhaiskasvatus on entistä vahvemmin osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Se muodostuu kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuudesta. Siksi onkin aika siirtyä puhumaan varhaiskasvatuksesta päivähoidon sijaan.

Opetushallitus on koonnut tietopaketin uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista. 

Suomalaiset lapset osallistuvat varhaiskasvatukseen harvemmin kuin lapset muissa OECD-maissa. Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämät selvityshenkilöt ovat laatineet varhaiskasvatuksen tiekartan, jossa annetaan suuntaviivat varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostamiseen sekä päiväkotien henkilöstön osaamiseen, henkilöstörakenteeseen ja koulutuksen kehittämiseen.