Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 10.2.2021 – koulualtistuminen Teuvo Pakkalan koulussa

Koronatilanne on Oulussa rauhallinen, tänään on ilmaantunut viisi uutta tartuntaa. Teuvo Pakkalan koulussa on ilmennyt koulualtistuminen – altistuneisiin on oltu yhteydessä.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 10.2.2021 on Oulussa todettu kello 14 mennessä viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntalähteinä ovat perhe ja kaveripiiri. Tartuntojen joukossa on yksi tartunta, jonka lähde on tuntematon (20%).

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään asetettu 42 henkilöä. Suuri määrä selittyy tartunnan saaneiden suurella kontaktien määrällä. Tämä havainto korostaa suojaamattomien lähikontaktien rajoittamisen merkitystä epidemian hallinnassa. Tänään ei ole tullut ilmi uusia joukkoaltistuksia. Teuvo Pakkalan koulussa on ilmennyt koulualtistuminen ja altistuneisiin on oltu yhteydessä.

Tartunnat ja altistumiset tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkoiltapäivään mennessä ilmennyt kymmenen uutta tartuntaa, mikä on noin puolet vähemmän kuin edellisellä viikolla tähän aikaan. Kaksi Oulun tartunnoista on peräisin Skellefteån akkutehtaalta, jossa aiemmin on todettu helpommin leviävää brittiläistä muuntovirusta. Tartunnan saaneet on asetettu karanteeniin heti Suomeen saapumisen jälkeen. Tieto tartuntojen virustyypistä varmistuu perjantain 13.2. aikana.

Karanteeniin on asetettu 63 henkilöä, mikä on saman verran kuin viime viikolla vastaavaan aikaan. Tällä viikolla ei ole todettu uusia joukkoaltistumisia.

Epidemiatilanne

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 47.2. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 43.3. Molemmat luvut ovat laskussa.

Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Alkuviikon aikana on tehty vähemmän koronavirustestejä Oulun kaupungin pisteissä kuin aiempina viikkoina samaan aikaan.

Aivan lievissäkin oireisssa hakeutuminen koronatestiin on edelleen erittäin tärkeää. Oireista ei voi itse päätellä onko kyse koronasta vai jostain muusta. Aktiivinen testeihin hakeutuminen auttaa pitämään Oulun epidemiatilannetta parempana.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Oulun kaupunki noudattaa koronarokotuksissa valtakunnallista rokotejärjestystä eikä järjestyksestä poiketa. Tällä viikolla käytettävissä olevilla rokotteilla saadaan kaikki ympärivuorokautisessa hoidossa olevat ikäihmiset ensimmäisen rokoteannoksen suojaan.

 Oulussa koronarokotteen massarokotukset alkavat asteittain helmikuun aikana niin, että 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokottaminen alkaa lauantaina 20.2.2021. Ajanvaraus 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotukseen avataan 15.2.2021. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy sivulta www.ouka.fi/koronarokotukset

Lisää tietoa seuraavien ikäryhmien rokotuksista kerromme heti kun meillä on tietoa rokotteiden saatavuudesta.

Suositukset

Toisen asteen opetus palaa lähiopetukseen tällä viikolla. Samoin alle 18-vuotiaitten harrastaminen voi edelleen jatkua. Viikon kuluttua arvioidaan Pohjois-Pohjanmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä seuraavia rajoitusten purkamisia, mikäli kehitys on edelleen eri mittareilla mitattuna suotuisaa

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Lisätiedot: terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

 

Jakolinkki