Ajankohtaista

< Takaisin

Lasten ja nuorten vastaanotolla hoidetaan koko suu

Uudenlainen lasten ja nuorten vastaanotto on aloittanut Dentopoliksessa Aapistiellä. Vastaanotolla työskentelee lasten hammashoidon erikoishammaslääkäri, hammaslääkäreitä, suuhygienistejä ja hammashoitajia. Ammattilaiset toimivat vastaanotolla tiiminä, ja samalla käynnillä lasta voi hoitaa useampikin henkilö. Lapsi pysyy samassa hoitotilassa, henkilökunta liikkuu.

Dentopoliksen vastaanotolla hoidetaan Kontinkankaan alueen lasten ja nuorten hammastarkastukset ja -hoidot. Lisäksi vastaanotolla tehdään muun muassa anestesiahammashoidon valmentavia ja seurantakäyntejä kaikille oululaisille.

Lapset kutsutaan vastaanotolle henkilökohtaisen hoitosuunnitelman mukaan. Asetuksen mukaisesti tarkastetaan kaikki 1.-, 5.-, ja 8.-luokkalaiset.

Lasten ja nuorten vastaanoton tavoitteena on parantaa oululaisten lasten ja nuorten suun terveyttä ja antaa perheille tukea ja opastusta. Kun perhe sitoutuu hyvään kotihoitoon ja kotona tehdävää työtä tuetaan hammashoitolassa, vähenee hampaiden paikkauksen tarve. Karieksen ja reikiintymisen pysäytyttäminen on perheen ja hammashoitolan yhteinen projekti.

Toimintatapa on tarkoitus ottaa käyttöön koko Oulun alueella, kun toiminnasta saadaan kokemuksia ja tuloksia.
 

Poika hammashoidossa

Jakolinkki