Avoin varhaiskasvatus Korvensuora

Ulkoiluleikkikoulu

Ulkoiluleikkikoulu on 3-5-vuotiaille lapsille suunnattua avointa varhaiskasvatusta Korvensuoran päiväkodilla. Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista sekä Oulun varhaiskasvatussuunnitelmaa. Ryhmiä ohjaa kaksi koulutettua henkilöä, joista toinen on varhaiskasvatuksen opettaja.

Päivämme koostuu aamupiiristä, ohjatusta toiminnasta, eväshetkestä, vapaasta leikistä ja loppupiiristä. Meillä on urheilukenttä, puisto ja metsä aivan vieressä. Tämä mahdollistaa monipuolisen liikkumisen esim. hiihtämisen, luistelemisen ja metsässä retkeilyn sekä leikin.

Metsässä mielikuvitus saa siivet, liikunnan määrä moninkertaistuu ja mikä tärkeintä, opimme nauttimaan luonnosta ja arvostamaan sitä. Myös jokamiehenoikeudet tulevat tutuiksi ja yhdessä touhutessa vuorovaikutustaidot kasvavat. Tutuksi tulevat myös sammalet, puut, kukat kuin metsän eläimetkin. Havainnoimme vuodenaikojen vaihtelua ja nautimme säästä kuin säästä - meillä ei ole pakkasrajoja eikä säävarauksia. Tarvittaessa käymme syömässä ja lämmittelemässä omassa taukotilassamme jota Mäyränkoloksi kutsumme.

Toiminta-aika

Toiminta alkaa elokuun puolivälissä ja päättyy toukokuun lopussa. Koulun loma-aikoina ulkoiluleikkikoulua ei ole.

  • Mäyrät: ma-ke klo 9.00 - 12.00
  • Myyrät: ke klo 13.00 - 16.00 ja to ja pe klo 9.00 - 12.00

Varusteet ja eväät

Asianmukaiset varusteet niin kaatosateille, kesähelteille kuin koville pakkasillekin. Tärkeänä pidämme kerrospukeutumista, jolloin lapsi pystyy nauttimaan pakkasellakin. Reppuun pakataan varavaatteet ja syöntisormikkaat. Eväinä esim. juomista muovipulloon (talvella lämmintä juotavaa) sekä tuorepala ja pieni voileipä rasiaan. Tärkeää on viihtyminen ja hyvä olo kaikissa olosuhteissa.

Tavoitteet

Hyvinvoiva, liikkuva, omatoiminen sekä punaposkinen ja iloinen lapsi.

" Joskus ois mukava edes kerran olla kuin orava hetken verran,
kiivetä korkeimman kuusen latvaan ja nauraa ja keinua ainoastaan..."