Kevätlukukausi

VINKKEJÄ KEVÄÄLLE 2021

KEVÄINEN LIIKUNTABINGO

Liikuntabingon tarkoituksena on innostaa ulko- ja luontoliikuntaan talven ja kevään aikana. Helmikuusta toukokuuhun joka kuukaudelle on oma bingoruudukkonsa. Uudet tehtävät julkaistaan aina ennen kuun vaihtumista.

Bingoa voi täyttää perinteiseen tapaan keräämällä neljän suora joko pystyyn, vaakaan tai kulmasta kulmaan. Yhden ruudun saa rastittaa yli, kun on toteuttanut kyseisen liikuntavinkin. Bingon avulla voi myös esimerkiksi haastaa kokeilemaan mahdollisimman montaa erilaista liikuntatehtävää taulukosta. Tehtävät sopivat kaikenikäisille ja niitä voi vapaasti soveltaa omaan kuntoon ja taitotasoon sopiviksi.

 

Helmikuun liikuntabingo

Maaliskuun liikuntabingo

Huhtikuun liikuntabingo

Toukokuun liikuntabingo

Tulostettava ohje liikuntabingoon

 

KEVÄÄN VALTAKUNNALLISIA TEEMAVIIKKOJA JA KAMPANJOITA

 

 

LUMILAJIT LIIKUTTAVAT

Hiihto

Lumilajit liikuttavat sivustolla on yli 60 videota suksilla tehtävistä erilaisista harjoitteista, peleistä, leikeistä, viesteistä ja lajitekniikoista. Lumilajien videot ovat luokiteltu eri perusliikuntataitojen alle sen mukaan, mitä taitoa ne kehittävät eniten. Sivustolla myös tulostettavaa materiaalia opettamisen tueksi, kuten valmiita tuntisuunnitelmia sekä pelejä ja leikkejä liikuntatunneille.

Sporttipankin Maastohiihto-osiosta löytyy mm. curlingia suksilla ja erilaisia alamäkiharjoitteita. 

Jäälajit

Suomen Ringetteliiton Ringetteopas kouluille 

Suomen Kaukalopalloliiton Kaukalopallo-opas kouluille

Taitoluisteluliiton koulumateriaalit mm. valmiita tuntimalleja ala- ja yläkouluun, muodostelmaluisteluohjelmia sekä oheisharjoitteita.

Jääkiekkoliiton materiaalia kouluille 

Suomen Taitoluisteluliitto on lisännyt YouTube-kanavalleen joitakin tyypillisimpiä harjoitteita opettajien ja vasta-alkajien avuksi.

Sporttipankin vinkit luisteluun 

 

Ampumahiihto

Erilaisista ampumahiihtosovelluksista saa hauskaa ja motivoivaa vaihtelua hiihdon harjoitteluun. Voitte kokeilla esimerkiksi: 

  • frisbeen heittoa frisbeegolfkoreihin 
  • pallon tarkkuusheitto tauluun 
  • lumipallon heitto puunrunkoon 
  • hernepussin heitto vatiin  
  • sählypallon lyönti maaliin 
  • vaahtomuovikeihäänheitto voimisteluvanteeseen 
  • keilojen / tötsien kaato pallolla 

Huom!  

  • heitot eri tavoin ja myös heikommalla kädellä 
  • sakkokierroksien sijaan voidaan esim. laskea pisteitä osumista tai vähentää loppuaikaa esim. 5 sekuntia/osuma. 

 

Muuta talveen

Olympiakomitean taitokortit lumelle ja jäälle sopivat esimerkiksi osaksi talvista liikuntapistetyöskentelyä.

Olympiakomitean taitokorttien opasvihko antaa vinkkejä taitokorttien hyödyntämiseen sekä tarjoaa valmiita talvisia tuntimalleja. 

 

LIIIKKUVA KOULU LIIKUNTAHAASTEET

Liikuntahaasteen tavoitteena on, suorittaa kutakin liikettä 10 suorituksen erissä, yhteensä 100 kertaa. Kun yhtä liikettä on tehty 10 kertaa, saa värittää tehtävälistauksesta yhden 10 kolikon.  Kaikki yhden haasteen suoritukset tehtyäsi sinulla on 1000 liikettä kasassa. Haasteita on kymmenen erilaista.

Liikkuva koulu haasteet, liikkeet ja suoritustavat ja ohjeet löytyvät tiedoston kautta. Opettaja tai oppilaat voivat valita minkä haasteen kulloinkin suorittavat. Yhdessä voi myös päättää mitkä haasteet suoritetaan luokassa oppitunnilla yhdessä, välipalaliikuntana tehtävien lomassa tai välituntisin. Osan haasteista voi tehdä liikuntaläksynä kotona.

 

LIIKUNTAKORTTIPAJA

Liikuntakorttipaja-materiaalin avulla pääsevät oppilaat tekemään yhdellä liikunnallisia tehtäviä ja aivopähkinöitä.