In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2017-04-12 Vesisankarit, alakoulu päivitetty!

TAPAHTUMAKUTSU
VESISANKARIT
Alakoulu tytöt ja pojat 2017

Aika: keskiviikkona 12.4.2017
Paikka: Oulun uimahalli (Raksila Pikkukankaantie 3)  ja Ouluhalli  (Ouluhallintie 20)

Ilmoittautuminen: ILMOITTAUTUMISTA KLO 11.30-14.30 TOIMINTARASTEILLE ON JATKETTU TORSTAIHIN 30.3.2017 KLO 23.00 SAAKKA. Aamuryhmä klo 8.30-11.30 on täynnä. Ilmoittautuminen osoitteessa www.koululiikkuu.fi tapahtumaan Vesisankarit iltapäiväryhmä 2017.

Tule mukaan osallistumaan elämykselliseen alakouluille suunnattuun Vesisankarit -tapahtumaan. Toiminnallisilla rasteilla koululaiset pääsevät käytännössä harjoittelemaan eri vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Luokat kiertävät rasteja opettajan johdolla, ennakkoon tehdyn aikataulun mukaisesti. Yhden luokan osalta tapahtumarastien kiertämiseen menee siirtymisineen n. 3,5 tuntia.

Koulut vastaavat itse liikkumisesta tapahtumapaikalle. Toivomme koulujen mahdollisuuksien mukaan saapuvan paikalle lihasvoimin tai hyödyntävän julkista liikennettä.

Vesisankarit -hankkeen tavoitteena on innostaa koululaisia toimimaan turvallisesti vesillä ja tuomaan esille vesiympäristön monimuotoisuus. Opettajille hanke tarjoaa opetusmateriaalia ja ideoita siihen, miten vesillä liikkumistaitoja on helppo ja hauska oppia toiminnallisesti osana eri oppiaineita. Lisätietoa ja materiaalia hankkeesta löydät osoitteesta www.vesisankarit.fi


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vuoden 2017 koululiikunnan Vesisankareissa mukana ovat Oulun Merenkävijät, Oulun Uinti, Oulun Vesimiehet, Kiviniemen Meripelastajat, Oulun liikuntapalvelut,Oulun Yliopiston opettajaopiskelijat sekä Koululiikuntaliitto. 

  

Ryhmä 1: Aloittaa uimahallista

Ryhmä 2: Aloittaa Ouluhallista

8.30 Ilmoittautuminen uimahallin infopisteellä

8.30 Ilmoittautuminen Ouluhallin infopisteellä

8.30-9.00 Vaatteiden vaihto

8.45-9.45 Rastit Ouluhallissa

9.00-10.00 Rastit uimahallissa

9.45-10.15 Siirtyminen uimahalliin ja vaatteiden vaihto

10.00-10.30 Vaatteiden vaihto ja siirtyminen Ouluhalliin        

10.15-11.15 Rastit uimahallissa

10.30-11.30 Rastit Ouluhallissa

11.15-11.30 Vaatteiden vaihto

11.30 Kotimatka alkaa!

11.30 Kotimatka alkaa!

 

Ryhmä 3: Aloittaa uimahallista

Ryhmä 4: Aloittaa Ouluhallista

11.15 Ilmoittautuminen uimahallin infopisteellä

11.15 Ilmoittautuminen Ouluhallin infopisteellä

11.15-11.45 Vaatteiden vaihto

11.30-12.30 Rastit Ouluhallissa

11.45-12.45 Rastit uimahallissa

12.30-13.00 Siirtyminen uimahalliin ja vaatteiden vaihto

12.45-13.15 Vaatteiden vaihto ja siirtyminen Ouluhalliin

13.00-14.00 Rastit uimahallissa

13.15-14.15 Rastit Ouluhallissa                                                      

14.00-14.15 Vaatteiden vaihto

14.15 Kotimatka alkaa!

14.15 Kotimatka alkaa!

 

Toimintaohjeet Vesisankarit tapahtumaan

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoita luokkasi aloituspaikassa olevalla infopisteellä. Oulun uimahallissa infopiste on aulassa, pääovista oikealle. Ouluhallissa infopiste on heti pääoven vieressä oikealla. Infopisteellä tarvitaan tieto osallistuvasta oppilasmäärästä sekä tyttöjen ja poikien määrä erikseen.

Ilmoittautuneet luokat on jaettu neljään eri ryhmään. Ryhmät ovat lopulliset ja niiden aikoja ei vaihdeta. Rastien kiertosuunnat ja aikataulut osallistuvat koulut saavat etukäteen. Katso tarkasti oman luokkasi ryhmä ja ryhmäkohtainen aikataulu. Aikataulu on tiukka, mutta hyvällä ohjeistuksella pysymme siinä.

 

MUKAAN TARVITTAVAT VARUSTEET JA OPETTAJAN ROOLI

Oppilaille mukaan tarvittavat varusteet:

uimapuku

pyyhe ja pefletti

puhdas t-paita joka saa kastua

muovikortti esim.kirjastokortti tai vastaava (käytetään avainkorttina pukukaapissa)

oma vesipullo (vedellä täytettynä)

sisäkengät/tossut Ouluhallissa liikkumista varten

Opettajana johdatat luokkasi rastipisteeltä toiselle annettujen ohjeiden mukaisesti. Altaaseen sinun ei tarvitse pulahtaa. Varaa vaatteet ja kengät, jolla voit liikkua allastiloissa sekä Ouluhallissa. Roolisi on kannustaa oppilaat osallistumaan aktiivisesti rastipisteillä ja auttaa ohjaajia luokan järjestyksen säilymisessä. Olet läsnä koko tapahtuman ajan. 

 

OHJEET UIMAHALLIIN

Uimahallin pukuhuoneissa on rajallinen määrä kaappeja. Tämän takia toivomme kahden oppilaan käyttävän samaa pukukaappia. Kaappeihin tarvitaan kortti, jotta ne saadaan lukkoon. Kaappiin käy esim. kirjastokortti tai jokin jäsenkortti. Jaa oppilaat pareiksi jo ennen tapahtumaan tulemista, jos mahdollista. Oppilaat käyttävät oman sukupuolensa mukaisia pukuhuoneita.

Toivomme, että voitte kerrata oppilaiden kanssa ohjeet uimahallissa käyttäytymisestä:

-          hallissa liikutaan aina kävellen
-          tavarat laitetaan siististi kaappeihin
-          ennen altaaseen menoa peseydytään ilman
           uimapukua
-          myös hiukset kastellaan ja pitkät hiukset laitetaan
           kiinni
-          noudatetaan annettuja ohjeita ja toimitaan niiden  
            mukaan

 

OHJEET OULUHALLIIN
Ouluhallissa luokat käyttävät yhteisiä ryhmäpukuhuoneita. Tytöille ja pojille on varattuna omat pukuhuoneet, joihin luokan oppilaat jakautuvat. Arvotavarat on hyvä jättää kotiin. Opettaja voi kerätä luokan arvotavarat itselleen rastipisteiden ajaksi.  

 

LIIKKUMINEN TAPAHTUMAPAIKALLE JA RUOKAILUT
Koulut vastaavat itse tapahtumapaikalle liikkumisesta. Kannustamme liikkumaan tapahtumaan mahdollisuuksien mukaan lihasvoimin tai julkisia liikennevälineitä käyttäen. Muistattehan noudattaa liikennesääntöjä ja laittaa pyöräillessä kypärät päähän. Jätättehän pyörät niille varatuille paikoille Ouluhallin tai Oulun uimahallin läheisyyteen.

Koululaiset ruokailevat omalla koululla ennen tai jälkeen tapahtuman. Tarvittaessa sopikaa itse ruokailuun liittyvistä poikkeusjärjestelyistä. Tapahtumassa ei ole järjestäjän puolesta tarjolla ruokaa tai juotavaa. Uimahallin kahvio palvelee aukioloaikojensa puitteissa maksua vastaan.

 

YLEISIÄ OHJEITA
Tapahtumassa on yhtä aikaa maksimissaan 500 Vesisankaria ja lisäksi muut asiakasryhmät. Toivomme, että jokainen ottaa mukaan huomaavaisen asenteen, jotta me kaikki saamme mukavan Vesisankarit -päivän! 

 

 


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfoa ja ajantasainen tieto löytyy kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja lähtölistat.