In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2017-04-19 Hese-kisa, alakoulu 5.-6.lk

KILPAILUKUTSU

OULUN KOULUJEN JA POHJOISEN ALUEEN PIIRIN HESE- KISAT (yleisurheilu) 
ALAKOULU 5.-6. lk 2017

Aika: Keskiviikkona 19.4.2017
Paikka: Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu
Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu Hese-kisoihin Yleisurheiluliiton ylläpitämille Hese-kisojen nettisivuille, ilmoittautuminen sulkeutuu viikko ennen piirikisaa. Ilmoittautuminen viimeistään 7.4.2017 heino.ruuskanen@pudasjarvi.fi.  Kisat ovat maksuttomia ja kaikki halukkaat koulut saavat osallistua Hese-piirikisoihin!

Hese-kisa on 5-6 luokkalaisille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. 

Kisalajit: 

Sukkulaviesti 12 x 60 metriä: Kuusi tyttöä ja kuusi poikaa juoksevat. Vaihto tapahtuu käsikosketuksella viirikepin takaa.

Pituushyppy: Hypätään metrin ponnistusalueelta. Mittaus suoritetaan ponnistusjäljestä alastulojälkeen.

Junnukeihäs: Keihästä heitetään 350 gramman muovisella junnukeihäällä. Keihäs heitetään yhdellä kädellä olkapään yli. Heittoon saa ottaa vauhtia. (Oulun karsintakisoissa heitetään turbokeihästä)

Kierrosviesti: 12 x ratakierros. Jokainen oppilas juoksee yhden kierroksen. Kierroksen pituus määräytyy kentän mukaan.

Kisa aloitetaan sukkulaviestillä ja päätetään jännittävään kierrosviestiin.

Kisasäännöt

·         Kuuden tytön ja kuuden pojan (+ kaksi vaihtojäsentä kierrosviestiin) joukkue kootaan samalta luokalta

·         Joukkueena voi olla 5.luokka, 6.luokka tai yhdysluokka 5.-6.

·         Pieniä luokkia voi yhdistää, jos yhteenlaskettu oppilasmäärä (tai yhdysluokilla luokan 5.-6. luokkalaisten             oppilasmäärä) on 30 tai sitä pienempi

·         Yhdistäminen voi tapahtua siten, että viidensiä voi yhdistää keskenään, kuudensia voi yhdistää                            keskenään ja yhdysluokkia voi yhdistää keskenään, mutta ei sekaisin (paitsi pienissä kouluissa, joissa                se on oppilasmäärän takia ainoa joukkueen muodostamisen mahdollisuus)

·         Kenttälajeissa viiden tytön ja viiden pojan tulokset lasketaan yhteen joukkueen tulokseksi

·         Viesteissä koko joukkue tekee joukkueen lajituloksen

·         Pituudessa ja junnukeihäässä on kaksi suoritusta (kolmas vain, jos ei tulosta)

·         Sukkulaviestissä ja kierrosviestissä sijoitus maaliintulojärjestyksen perusteella tai ajan perusteella, mikäli            useita eriä

·         Kierrosviestiin saa vaihtaa kaksi kilpailijaa saman sukupuolen omaaviin kilpailijoihin (joukkueen koko voi              olla siis 14 henkeä)

·         Voittaja on pienimmän sijoituspistemäärän saanut joukkue

·         Mikäli kisan lopputuloksessa kaksi tai useampi joukkueista päätyy tasapisteisiin, kierrosviestin                             paremmuusjärjestys ratkaisee paremmuuden


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfoa ja ajantasainen tieto löytyy kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja lähtölistat.