Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-08-27 Oulun koulujen jalkapallosarjat 2018, alakoulu tytöt

KILPAILUKUTSU

 

Aika: sarja alkaa viikolla 35

Paikka: koulujen lähikentät ja tekonurmet

Sarja: 3.-6.lk tytöt

Mikäli koulu ei saa perustettua kokonaista tyttöjoukkuetta, voivat tytöt pelata poikien sarjassa.

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 16.8.2018 klo 23.00 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee koulun ilmoittaa sopimattomat pelipäivät.

 

Osallistujarajoitteet

Alle 400 oppilasta omaava koulu voi lähettää sarjaan yhden joukkueen. Yli 400 oppilasta omaavat koulut (yhtenäiskouluissa lasketaan alakoululaiset) voivat lähettää kaksi joukkuetta.

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048

 

OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

 

 

Pelialue ja pallo

Ottelut pelataan n. 45 m x 40 m kentällä. Maalit ovat nappulamaalit. Pallo kokoa n:o 4.

Tekonurmen käytössä on huomioitava seuraavaa:
1. Metallinastoilla pelaaminen on kielletty.
2. Yli 5 mm pitkillä piikeillä pelaaminen on kielletty.
3. Ruuan ja juomien vieminen kentälle on kielletty.
4. Purukumin käyttö kentällä on kielletty.

 

Kaikki pelaa-joukkue

Joukkue nimetään saman koulun oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 16 pelaajaa, joiden jokaisen on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä. Oppilaat voivat olla koulu- tai lisenssipelaajia. Kentällä on kerrallaan 8 pelaajaa ja maalivahti. Sarjaohjelmassa aina ensin mainittu koulu on kotijoukkue, joka tuo pelipallon.

 

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi. Mikäli ottelevien joukkueiden asut ovat samanväriset, tulee vierailevan joukkueen vaihtaa peliasua.

 

Pelitapa

Pääsääntöisesti alkupelit pyritään pelaamaan koulujen lähikentillä. Joukkueet jaetaan alkulohkoihin ja alkulohkojen voittajat jatkavat jatkopeleihin. Sarjaohjelmat laaditaan siten, että jokainen joukkue pelaa vähintään kaksi peliä. Ottelukaaviot julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa  Aikataulut ja ohjelmat, jonka mukaan pelit pelataan ilman erillistä ilmoitusta.

 

Peliaika

Peliaika on 2 x 15 min (puoliaika max. 5 min) ellei sarjaohjelmassa toisin ilmoiteta.

 

 

Säännöt

Oulun koulujen peleissä ovat seuraavat säännöt voimassa:

 • Paitsiosääntö ei ole voimassa.
 • Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.
 • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste) ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden
 1. maalierolla
 2. tehdyillä maaleilla
 3. koko turnauksen maalierolla
 4. tehdyillä maaleilla
 5. rangaistuspotkut (kolme pelaajaa)

 

 • Kahdesta keltaisesta tai yhdestä punaisesta kortista tulee pelaajalle pelikielto meneillään olevaan ja sitä seuraaviin kyseisen lajin otteluihin.
 • Mikäli joku pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa ja muissa saman sarjan/lajin turnauksissa.
 • Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin. Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.
 • Muutoin noudatetaan Suomen Palloliiton ja Koululiikuntaliiton jalkapallosääntöjä.

 

Tuomarit

Liikuntasihteeri järjestää pelien tuomarit, jotka ilmoittavat ottelutulokset liikuntasihteerille heti pelien päätyttyä tekstiviestillä 050 574 7048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

 

Tulokset

Pelien jälkeen liikuntasihteeri päivittää koululiikunnan kotisivuille sarjaohjelmaan tulokset. Kun jalkapallosarja on kokonaisuudessaan pelattu siirtyy tuloksen koululiikunnan kotisivun osioon Tulokset.

 

Palkinnot

Kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Palkintoja varataan 16 kpl /joukkue.

 


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.