Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-08-27 Oulun koulujen jalkapallosarjat 2018, lukio pojat

KILPAILUKUTSU

 

Aika: sarja alkaa viikolla 35

Paikka: Heinäpään tekonurmi (Nuottasaarentie 12)

Sarja: lukio pojat

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 16.8.2018 klo 23.00 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava koululle sopimattomat pelipäivät.

 

Osallistumisrajoitteet

Alle 400 oppilaan lukio voi lähettää sarjaan yhden joukkueen, yli 400 oppilaan lukio voi lähettää kaksi joukkuetta. Urheilulukiot eivät voi ottaa osaa koululiikunnan lukion poikien jalkapallosarjaan, vaan he pelaavat omia sarjojaan ja turnauksiaan.

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048.

 

 

 

OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

 

 

 

Pelialue ja pallo

Ottelut pelataan koko kentällä. Maalit ovat normaalimaalit. Pallo on kokoa n:o 5.

 

Tekonurmen käytössä on huomioitava seuraavaa:
1. Metallinastoilla pelaaminen on kielletty.
2. Yli 5 mm pitkillä piikeillä pelaaminen on kielletty.
3. Ruuan ja juomien vieminen kentälle on kielletty.
4. Purukumin käyttö kentällä on kielletty.

 

Joukkue

Joukkue nimetään saman koulun oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 18 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 10 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Sarjaohjelmassa ensin mainittu koulu on kotijoukkue, joka tuo pelipallon. 

 

 

Peliasu

 

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivit. Mikäli ottelevien joukkueiden asut ovat samanväriset, tulee vierasjoukkueen vaihtaa peliasua.

 

Pelitapa

Joukkueet jaetaan alkulohkoihin ja alkulohkojen voittajat jatkavat jatkopeleihin. Ottelut pelataan ottelukaavion mukaisesti ilman erillistä ilmoitusta. Sarjaohjelmat ja aikataulut löytyvät koululiikunnan kotisivuilta osiosta Aikataulut ja ohjelmat.

 

Peliaika

Peliaika on joko 2 x 20 min tai 2 x 30 min. Peliaika on merkitty sarjaohjelmaan.

 

Säännöt

  • Paitsiosääntö on voimassa.
  • Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.
  • Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste) ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden
  1. maalierolla
  2. tehdyillä maaleilla
  3. koko turnauksen maalierolla
  4. tehdyillä maaleilla
  5. rangaistuspotkut (kolme pelaajaa)
  • Kahdesta keltaisesta tai yhdestä punaisesta kortista tulee pelaajalle pelikielto meneillään olevaan ja sitä seuraaviin kyseisen lajin otteluihin ja turnauksiin.

 

Lisäksi Oulun koulujen peleissä ovat seuraavat säännöt voimassa

 

Jos pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa ja muissa saman sarjan/lajin turnauksissa.

 

Jos tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

 

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.


Muutoin noudatetaan Suomen Palloliiton ja Koululiikuntaliiton jalkapallosääntöjä.

 

Fair Play

Otteluissa noudatetaan Suomen Palloliiton Fair Play henkeä.

 

Joukkueenjohtaja

Jokaisella joukkueella tulee olla etukäteen nimetty ja liikunnanopettajan/rehtorin valtuuttama joukkueenjohtaja/valmentaja/huoltaja, joka vastaa pelaajien käyttäytymisestä tiukoissakin pelitilanteissa.

 

Tuomarit

Liikuntasihteeri järjestää pelien tuomarit, jotka ilmoittavat pelitulokset välittömästi pelien jälkeen liikuntasihteerille tekstiviestillä 050 574 7048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi

 

Tulokset

Pelien jälkeen liikuntasihteeri päivittää koululiikunnan kotisivuille sarjaohjelmaan tulokset. Kun jalkapallosarja on kokonaisuudessaan pelattu siirtyy tuloksen koululiikunnan kotisivun osioon Tulokset.

 

 

Palkinnot

 

Kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Mitaleita varataan 18 kpl/joukkue.

 

Koululiikuntaliiton valtakunnallinen-sarja

Lukiot voivat halutessaan omakustanteisesti osallistua Koululiikuntaliiton valtakunnalliseen jalkapallosarjaan. KLL:n jalkapallosarjaan ilmoittautuminen 23.8.2018 mennessä. Lisätietoja KLL:n sarjoista Koululiikuntaliiton kotisivuilta.


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.