Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-09-12 Oulun koulujen yleisurheilukilpailut 2018, 3.lk ja 5.lk

KILPAILUKUTSU

Aika: keskiviikkona 12.9.2018 alkaen klo 10.00

Paikka: Raatin stadion (Raatintie 2)

Sarjat:

tytöt 3.lk

pojat 3.lk

tytöt 5.lk

pojat 5.lk

 

 

Ilmoittautuminen

 

Opettaja ilmoittaa oppilaat Koululiikkuu –ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 30.8.2018 klo 23.00 mennessä.

 

Osallistumisrajoitteet

Alle 400 oppilaan koulu voi lähettää kaksi kilpailijaa/sarja/laji.
Yli 400 oppilaan koulu voi lähettää kolme kilpailijaa/sarja/laji.
Sama oppilas voi osallistua vain yhteen lajiin.

 

Kuljetus

Koululiikunta vastaa oppilaiden kuljetuksesta. Poikkeuksena Raatin lähikoulut joilla ei ole oikeutta kisakuljetukseen. Kuljetukseen tulee ilmoittautua Koululiikkuu -järjestelmän kautta, samalla kun ilmoittaudutaan kisoihin. Jos koulu ei varaa kuljetusta oletamme, että kilpailijat tulevat omilla kyydeillä. Opettajat vastaavat oppilaidensa lähtö- ja paluuaikataulujen ohjeistuksesta sekä siitä, että oppilaat ovat ajoissa koululla ja kisapaikalla bussin tuodessa ja hakiessa oppilaat. Kouluilla tulee olla lähtövalmius 15 min ennen koulullenne merkittyä hakuaikaa. Kuljetusaikataulu laaditaan ilmoittautumisten päätyttyä ja julkaistaan viimeistään kisoja edeltävän viikon perjantaina Koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Sarjaohjelmat ja aikataulut.


Kuljetukset tulevat kisapaikalle kuljetusaikataulun mukaisesti, kuitenkin viimeistään 20 min ennen kilpailujen alkua. Bussit jättävät oppilaat Raatin porttien eteen. Lähtö kouluille tapahtuu, kun bussissa olleet oppilaat ovat suorituksensa suorittaneet tai viimeistään 600 m juoksujen päätyttyä. Haettaessa bussit tulevat paikalle n. klo 14.00-15.00. Muista tulobussin numero!
Bussit 1-5 hakevat kisailijansa Raatin uimahallin parkkipaikalta 
Bussit 6-10 hakevat kisailijansa NMKY:n parkkipaikalta, harjoituskentän takaa
Bussit 11 - eteenpäin hakevat kisailijansa Kuusisaaren parkkipaikalta (stadionin portista eteenpäin ja oikealle)
 

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048.

 

 

KILPAILUOHJEET

 

Sarjat ja lajit

Pojat 3. luokka: 60 m, 600 m, pituushyppy ja pallonheitto (miesten pesäpallo)
Tytöt 3. luokka: 60 m, 600 m, pituushyppy ja pallonheitto (miesten pesäpallo)
Pojat 5. luokka: 60 m, 600 m, korkeushyppy ja kuulantyöntö (kuula 2,5 kg)
Tytöt 5. luokka: 60 m, 600 m, korkeushyppy ja kuulantyöntö (kuula 2 kg)
 

 

Pituushyppy

Pituushypyssä on kaksi suorituspaikkaa: Pituushyppy 1, jolloin hypätään keskikaupungin suuntaan ja Pituushyppy 2, jossa hypätään Tuiran suuntaan. Pituushypyssä hypätään n.20-30 oppilaan ryhmissä.

3. luokan oppilailla on 1 metrin ponnistusalue, 5.luokan oppilaat ponnistavat lankulta. Kolme suorituskierrosta.

 


Pallonheitto

Palloa heitetään keihäänheittopaikalla Tuiran suunnasta keskialueen nurmikolle (Pallonheitto 1) ja moukariringin kohdalta Tuiran suunnasta keskialueen nurmikolle (Pallonheitto 2). Pallonheitto heitetään 20-30 oppilaan ryhmissä. Heitetään kaksi kierrosta. Kummalakin kierroksella heitetään kaksi heittoa, joista aina parempi heitto mitataan. Oppilaat heittävät miesten pesäpalloa.

 

Korkeushyppy

Korkeutta hypätään stadionin korkeushyppypaikoilla (Korkeushyppy 1) ja (Korkeushyppy 2). Korkeus hypätään normaalisti, kolme yritystä samasta korkeudesta.
Aloituskorkeus on alakoululaisilla 95 cm ja riman nostot alussa 5 cm:n välein.
5.lk tytöissä 115 cm:n jälkeen korotus kolme senttiä (ei pienempiä korotuksia).
5.lk pojissa 125 cm:n jälkeen korotus kolme senttiä (ei pienempiä korotuksia).

 

Kuulantyöntö

Kuulaa työnnetään stadionin kuulantyöntöpaikalla (Kuula 1) ja lisäalueen hiekkakentällä (Kuula 2). Kuulaa työnnetään 15-25 oppilaan ryhmissä. Kolme suorituskierrosta.

Kuulan painot ovat seuraavat:
tytöt 5.lk 2kg ja pojat 5.lk 2,5kg

 

60m juoksu

Pikamatkalla juostaan ensin alkuerät ja sen jälkeen finaalit. 8 oppilasta juoksee aina yhdessä erässä. Alkuerien kahdeksan nopeinta juoksijaa juoksevat finaalissa. Ennen juoksua kokoonnutaan kokoontumistelttaan, jossa tehdään eräjaot ja jaetaan pikamatkalla käytettävät ratanumerot. Juoksijalle liimataan ratanumeron (tarra) oikean reiden sivuun. Sähköaika lukee juoksijan numeron sivusta päin katsottuna. Numeron hyvä näkyvyys mahdollistaa sähköajanluvun. Tavoitteena on, että seuraava erä on jo valmiina lähtöön, kun edellinen on starttaamassa. Lähtöpaikalla avustavat lähdön järjestelijät.

 

600m juoksu

600 m juostaan muutamassa, noin 20-30 juoksijan erässä. Juoksijalle jaetaan kokoontumisteltalla kilpailukortti, joka kiinnitetään hakaneulalla juoksupaitaan. Jokaisella juoksijalla tulee olla kortti rinnassaan. Juoksijat juoksevat maaliintulo järjestyksessä jonoon maalikujaan. Maaliviivan ylitettyään paikkaa jonossa ei saa vaihtaa. Toimitsija kerää kilpailukortit maalissa pois. Mikäli kortti tippuu matkan varrella, juoksija ilmoittaa nimensä kortteja keräävälle toimitsijalle.

 

Oppilaiden huolto

Jokaiselta kisoihin osallistuvalta koululta tulee olla mukana oppilaiden huoltaja/huoltajia. Koulu nimeää oppilaiden huoltajaksi opettajan, kouluavustajan tai rehtorin valtuuttaman muun henkilön. Huoltaja huolehtii kuljetusjärjestelyistä ja oppilaiden ruokailuista sekä ohjeistaa oppilaita odottamaan omaa suoritustaan katsomotiloissa. Huoltaja kertoo oppilaille, milloin kunkin tulee siirtyä kokoontumisteltan läheisyyteen (20min ennen oman juoksun erän alkua ja 30min ennen oman kenttälajin suorituserän alkua). Oppilaiden oman lajin alkamisajan muistamista helpottaa jokaiselle kirjoitettu lappu tai käteen tehty aikamerkintä. Huoltaja seuraa etenkin juoksulajien kisoja niin, että jatkoon menevät juoksijat löytävät finaaliin. Tulokset alkueristä löytyvät pääportista tultaessa olevalta ilmoitustaululta niiden valmistuttua. Huoltajan vastuulla on, että katsomotilat ja kisapaikka pysyvät siistinä roskista.
 

Palkinnot

Sarjan kuusi parasta palkitaan henkilökohtaisella mitalilla. Palkintojen jaot ilmoitetaan kuulutuksin.

 

Kilpailuaikataulut ja lähtölistat

Kilpailun aikataulu julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla Sarjaohjelmat ja aikataulut osiossa ennen kilpailuja. Aikataulu on ohjeellinen. Lähtölistat lähetetään ilmoittautuneiden koulujen liikunnan yhdysopettajille.
 

Kokoontumisteltta

Ole ajoissa kokoontumisteltalla nimenhuudossa, jotta tiedetään oletko tullut paikalle. Juoksuihin kokoonnutaan 20 min. ennen oman erän alkua ja kenttälajeihin (pituus, korkeus, kuula, keihäs, pallo) 30 min. ennen oman ryhmän lähtöä.

 

Tulokset

Tulokset lähetetään koulujen liikunnan yhdysopettajille.

 

Katsojat

Vanhemmat, sukulaiset ja muut tutut ovat tervetulleita seuraamaan kisoja katsomosta (kentälle/suorituspaikoille vain kilpailijat ja toimitsijat).

 


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja aikataulut.