Kilpailu- ja tapahtumakutsut

2018-10-11 Oulun koulujen Kaikki pelaa-jalkapalloturnaus, 1.-2.lk

KILPAILUKUTSU

 

Aika: torstaina 11.10.2018 n. klo 9.00-15.00

Paikka: Heinäpään jalkapallohalli Arina Areena (Nuottasaarentie 12) 

Kohderyhmä: alakoulun 1.-2. luokan tytöt ja pojat sekajoukkueessa

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 20.9.2018 klo 23.00 mennessä. 

Rajoitteet

Koulu voi lähettää sarjaan useita luokkajoukkueita. Ei osallistumisrajoituksia.

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 574 7048.

 

OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

 

Joukkue

 • Joukkueeseen voi kuulua enintään 16 pelaajaa.
 • Pelataan palloliiton säännöillä 5v5. (neljä kenttäpelaaja ja maalivahti). Loput ovat vaihtopelaajia, joita voidaan vaihtaa lennosta opettajan päätöksellä.
 • Joukkueen voi muodostaa joko 1. luokan oppilaista, 2. luokan oppilaista tai sekoittaa molempien luokkien oppilaita. Kaikki joukkueet pelaavat kuitenkin samassa sarjassa.
 • Yhdestä luokasta voi muodostaa useampia joukkueita, jolloin kaikille tulee enemmän peliaikaa.
 • Turnauksessa pelataan sekajoukkueilla jolloin kentällä on aina oltava vähintään kaksi tyttöä/poikaa.
 • Kaikkia mukana olevia pelaajia tulee peluuttaa tasaisesti

 

Kenttä ja maalit

Ottelut pelataan Heinäpään jalkapallohallissa (1/6 kentällä). Kaikilla 6 kentällä pelataan yhtä aikaa. Maalit nappulamaalit.

 

Pallo ja pelikengät

Pallo kokoa n:o 4. Jokaisella joukkueella tulee olla mukanaan yksi pelipallo. Ottelukaaviossa ensin mainittu koulu tuo peliin ottelupallon. Hallissa saa käyttää joko lenkkikenkiä tai tekonurmelle soveltuvia jalkapallokenkiä.

Tekonurmen käytössä on huomioitava seuraavaa:
1. Metallinastoilla pelaaminen on kielletty.
2. Yli 5 mm pitkillä piikeillä pelaaminen on kielletty.
3. Ruuan ja juomien vieminen kentälle on kielletty.
4. Purukumin käyttö kentällä on kielletty

 

Peliaika

Peliaika alkupeleissä 1x15min ja jatkopeleissä 1x10min. Tarkemmat peliajat ja aikataulut ilmoitetaan turnauspäivän ohjelmassa joka julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Aikataulut ja ohjelmat. Turnaus pelataan ilman erillistä ilmoitusta.

Joukkueet jaetaan alkulohkoihin, alkulohkojen pelien jälkeen joukkueet sijoitetaan jatkolohkoihin ja lopulta lohkojen loppupeleihin.

Säännöt

 1. Paitsiosääntö ei ole voimassa
 2. Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.
 3. Pelinohjaaja käyttää vain Vihreää korttia, jolla hän palkitsee ottelun päätyttyä molemmista joukkueista yhden pelaajan. Tarvittaessa Pelinohjaa voi kysyä joukkueenjohtajalta, kuka joukkueen pelaajista ansaitsee vihreän kortin.
 4. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.
 5. Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.
 6. Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Vastustajien on oltava alkupotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. 5v5 pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.
 7. 5v5 -pelissä maalin tekeminen suoraan alkupotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle. 5v5 pelissä rangaistusalueella epäsuora vapaapotku potkaistaan rikkomuspaikkaa lähinnä olevasta päätyrajan suuntaisesta rangaistusalueen rajan kohdasta.
 8. 5v5 rajaheiton tilalla on sivurajakuljetus. Rajalta ei voi tehdä ensimmäisellä kosketuksella suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta.

Pisteet

Voitosta saa 3 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen.
Kahden tai useamman joukkueen päätyessä tasapisteisiin ratkaisee

1) keskinäinen ottelu

2) maaliero (ko.lohkossa)

3) tehdyt maalit (ko. lohkossa)

4) rangaistuspotkut (3 pelaajaa)

 

Pelinohjaajat/tuomarit

Liikuntasihteeri järjestää pelien ohjaajat/tuomarit yhdessä OSUA:n jalkapallon, urheiluseurojen ja erotuomarikerhon kanssa. Peleissä käytetään pääsääntöisesti nuorisotuomareita.

 

Vihreä kortti

Pelinohjaajat/tuomarit nimeävät jokaisesta ottelusta yhden "Reilun pelin pelaajan". Pelaajalle jaetaan vihreä kortti joka jää hänelle muistoksi reilusta pelistä.

 

Ruokailu

Varautukaa turnauspäivään omilla eväillä. Hallin kokoushuone pukuhuonekäytävän päässä on varattu eväiden syöntiin.

 

 

Palkinnot


Turnauksen kolme parasta sekajoukkuetta (mitalilohko) palkitaan. Palkintoja varataan 16 kpl/joukkue.

Jakolinkki

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.