Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2018-11-19 Oulun koulujen koripallosarjat 2018, yläkoulu tytöt

KILPAILUKUTSU

 

Aika: sarja alkaa viikolla 47

Paikka: koulujen liikuntasalit ja Urheilutalo (Rantakatu 15)

Sarja: 7.-10.lk tytöt

 

Ilmoittautuminen

Opettaja ilmoittaa joukkueet Koululiikkuu -ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 1.11.2018. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee järjestelmään ilmoittaa joukkueelle mahdollisesti sopimattomat pelipäivät peliviikoilta. Ilmoittautuessaan koulu varautuu siihen, että sarjan pelipäivä/päiviä voidaan sovitella järjestettäväksi koululla.

 

Osallistumisrajoitteet

Alle 400 oppilasta omaava koulu voi lähettää sarjaan yhden joukkueen. Yli 400 oppilaan koulu voi lähettää kaksi joukkuetta.

 

Lisätietoja

Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi tai 050 5747048.


 

OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

 

Joukkue

Joukkue muodostetaan saman koulun oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 12 pelaajaa.  Joukkueella tulee olla peleissä mukana kirjuri, joka toimii joukkueen ollessa kotijoukkue pelin kirjurina Joukkue nimeää ennakkoon kapteenin. Jokaisella joukkueella tulee olla peleissä mukana opettaja tai rehtorin hyväksymä muu henkilö valmentajana/huoltajana. Sarjaohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue, joka tuo peliin pallon, ottelupöytäkirjan ja kirjurin. Kotijoukkue ilmoittaa ottelun tuloksen liikuntasihteerille.

 

Peliaika

Peliaika kaikissa otteluissa on 2 x 15 min juoksevaa peliaikaa mikäli sarjaohjelmassa ei toisisn mainita. Puoliaika on viisi minuuttia. Ottelun päättyessä tasan, pelataan 1x3 min (tehokasta aikaa) jatkoaika, ensimmäisen jatkoajan kenttäpuoliskot arvotaan.

 

Säännöt

Pelataan 5v5. Pelaaja poistetaan kentältä neljästä henkilökohtaisesta virheestä. Neljännestä joukkuevirheestä/erä heitetään vapaaheitot. Muutoin pelataan Suomen koripalloliiton määrittämillä säännöillä.

Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin turnauksessa

(voitosta 2 pistettä, ja häviöstä 1 piste) ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden

1. Korierolla

2. Tehdyillä koreilla

3. Koko turnauksen korierolla  

4. Koko turnauksen tehdyillä koreilla

5. Arvalla

 

 

Koululikkunan peleissä on voimassa lisäksi seuraavat säännöt

Jos pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa ja muissa saman sarjan/lajin turnauksissa.

 

Jos tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

 

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.

 

Sarjaohjelmat ja aikataulut

Sarjaohjelma aikatauluineen julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Aikataulut ja ohjelmat. Pelit pelataan ilman erillistä kutsua.

 

Tuomarit

ONMKY:n koripallojaosto järjestää pelien tuomarit.

 

Palkinnot

Sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Palkintoja varataan 12 kpl/joukkue.

 

Tulokset

Pelien jälkeen liikuntasihteeri päivittää koululiikunnan kotisivuille sarjaohjelmaan tulokset. Kun sarja on kokonaisuudessaan pelattu siirtyy tulokset koululiikunnan kotisivun osioon Tulokset.

 

Koululiikuntaliiton valtakunnallinen sarja

Koulut voivat halutessaan omakustanteisesti osallistua Koululiikuntaliiton koripallosarjaan. KLLn koripallosarjaan ilmoittautuminen 15.9.2018 mennessä. Lisätietoja KLL:n sarjoista Koululiikuntaliiton kotisivuilta.

Jakolinkki

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.